La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | El termini va acabar ahir a la nit

El concurs públic per privatitzar la funerària queda desert

L'Ajuntament diu que obrirà converses amb dues empreses interessades en el concurs

16/10/2012 | Per NW Revista de Reus

Cap empresa privada del sector ha presentat oferta per assumir els serveis funeraris reusencs per als propers 25 anys.

Cap empresa privada del sector ha presentat oferta per assumir els serveis funeraris reusencs per als propers 25 anys.

El ple de l’Ajuntament  de Reus del setembre passat va aprovar definitivament el concurs públic que havia de regir la privatització dels serveis funeraris de la ciutat per als propers 25 anys. Aquest va ser un acord avalat per Convergència i Unió, el Partit Popular i el grup municipal Ara Reus, després que aquesta darrera formació política veiés incloses algunes de les seves peticions en les clàusules del concurs. A partir d'aquella data i de la corresponent publicació als diversos butlletins oficials, les empreses del sector disposaven de 15 dies per presentar la seva oferta. Un cop esgotat aquest termini, no hi ha hagut cap empresa que s'hagi mostrat interessada en assumir aquests serveis, almenys amb les condicions incloses en el concurs. Ara caldrà veure quina és la resposta del govern local ja que confiava, en bona part, amb els diners que s'haurien ingressat per aquest concepte per afrontar la complicada situació de les finances municipals. En el plec de condicions, aquesta concessió s'havia fitxat en 9,5 milions d'euros, una quantitat que les respectives empreses haurien hagut de millorar. 

La privatització dels serveis funeraris municipals s'havia impulsat des del consistori reusenc fa mesos i des del primer moment havia comptat amb la total oposició del regidor de la CUP, David Vidal, i dels regidors del Partit dels Socialistes de Catalunya. Ara Reus, tot i que en un primer moment va mostrar les seves reticències al concurs, posteriorment va votar a favor del procés.

Per la seva part, l'Alcalde Carles Pellicer ha donat instruccions avui mateix als serveis tècnics de l’Ajuntament i del grup d’empreses municipals INNOVA per iniciar converses amb les dues empreses que han mostrat el seu interès per adjudicar-se el contracte de gestió dels serveis funeraris de Reus. 

Segons un comunicat enviat pel consistori aquesta tarda "els serveis tècnics de l’Ajuntament i d’INNOVA iniciaran de manera immediata converses amb les dues empreses que ja han mostrat el seu interès, amb vistes d’adjudicar el contracte de gestió dels serveis funeraris a través d’un procediment negociat. Les converses també s’obriran a altres empreses que puguin mostrar el seu interès a partir d’ara. La normativa de contractació -continua la nota de premsa- permet l’adjudicació del contracte a través de procediment negociat, si s’ha declarat deserta la licitació per procediment obert i no es modifiquen aspectes substancials del plec de condicions, com és la voluntat del govern".


Notícies relacionades
VIDA MUNICIPAL | Empreses municipals
L'Ajuntament podria ingressar prop de 10 milions d'euros per la concessió de la Funerària

24/05/2012 | Per NW Revista de Reus | comentaris comenta

La consultora Price Waterhouse ha fet arribar aquests dies al govern municipal l'estudi definitiu sobre la valoració i els fonaments jurídics que hauran de regir el concurs públic sobre la concessió a 25 anys dels Serveis Funeraris de la ciutat de Reus. Actualment hi ha com a mínim tres empreses interessades en aquesta concessió: Funespaña del grup Mafre (que gestiona el tanatori de Tarragona), Mèmora (que gestiona els serveis funeraris de Cambrils) i un grup català anomenat Serveis Funeraris Integrals que s'ha desenvolupat bàsicament a les comarques barcelonines, i que també ha mostrat la seva predisposició a concórrer en aquest concurs.

VIDA MUNICIPAL | Empreses Municipals
Ara Reus reclama més poder per a l'empresa que gestioni la funerària

24/08/2012 | Per | comentaris comenta

El grup municipal d'Ara Reus pretén canviar algunes de les condicions de la venda de la funerària municipal. L'Ajuntament de Reus ha obert el procés per vendre's una part de les accions de la funerària, per acabar-la convertint en una societat mixta amb capital públic i privat. Ara Reus no veu clares algunes d'aquestes clàusules i d'aquí que hagi presentat al·legacions amb l'objectiu d'aconseguir canviar algunes de les condicions aprovades de forma provisional pel Ple de l'Ajuntament.

VIDA MUNICIPAL | Empreses Municipals
El PSC insisteix a dir que la venda de la funerària "no comportarà cap benefici als ciutadans"

27/08/2012 | Per NW Revista de Reus | comentaris comenta

"La venda de Gesfursa no garanteix cap millora del servei ni cap benefici pel ciutadà i, per tant, no té cap justificació". Així de clar s'expressa el grup municipal del PSC a l'Ajuntament de Reus a l'hora de presentar al·legacions al Plec de Cláusules que regeix el concurs públic per vendre una part de les accions de l'empresa municipal de la funerària, GESFURSA. El PSC manté la seva oposició a la venda, al·legant que no suposarà cap benefici pel ciutadà.

VIDA MUNICIPAL | PLE A L'AJUNTAMENT
CiU, PP i Ara Reus aproven la privatització dels serveis funeraris mentre el PSC i la CUP hi voten en contra

14/09/2012 | Per Cori Sebastià | comentaris comenta

La venda de la societat de Serveis Funeraris sortirà a concurs en el termini de 15 dies després que l'Ajuntament de Reus ha aprovat avui definitivament que la gestió de la funerària i del cementiri passi a mans privades. L'empresa que assumeixi els serveis funeraris haurà de pagar 9 milions i mig d'euros, tindrà una concessió de 25 anys, i el 95% de les accions. El consistori reusenc conservarà el 5% restant. El govern local ha assegurat novament que la seva participació garanteix que els preus no s'apujaran més enllà de l'IPC i que es mantindrà la plantilla de treballadors.