La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

SOCIETAT | PROVA ESPORTIVA

La mitja marató i la cursa de 10 quilòmetres tornaran a recórrer els carrers de Reus aquest diumenge

L'organització confía assolir un rècord de participants i arribar als 1.500 atletes

15/10/2012 | Per Cori Sebastià

Les curses presenten canvis en el recorregut.

Les curses presenten canvis en el recorregut.

Uns 600 atletes ja s’han inscrit a la marató de Reus o bé a la cursa de 10 quilòmetres que aquest diumenge tornaran a ocupar una part dels carrers de Reus. Les dues proves tindran novament sortida i arribada al pavelló olímpic, a dos quarts de 10 del matí, però el recorregut serà diferent respecte a les edicions anteriors. Així,. a grans trets, passarà per l’avinguda dels Països Catalans, pel barri Immaculada, la carretera de Riudoms, i la zona de les piscines municipals. Segons ha explicat Ferran Cardiel, responsable de Tretzeesports, “hem comprimit el circuit i aquest es preveu que sigui més ràpid”.

Els participants a la mitja marató hauran de pagar 15 euros, i els de la cursa de 10 quilòmetres, 12. L’organització destaca que s’han mantingut les tarifes tot i que els atletes rebran més obsequis. Solament tindrà un premi en metàl·lic qui assoleixi el rècord de la cursa, un guardó que per cert ha doblat la seva dotació econòmica.

Els organitzadors confien superar els 1.200 participants de l’edició de l’any passat i arribar als 1.500, inscripció límit que s’han fixat. Per evitar molestar el menys possible el trànsit, a mida que vagi passant la cua de la cursa s’aniran obrint els carrers.

Més de 150 voluntaris donaran suport a aquesta prova esportiva. D’aquests, una cinquantena seran alumnes de l’escola Pare Manyanet. Els organitzadors també comptaran amb el suport dels Amics de la bicicleta de Reus, del Moto Automòbil Club de Reus, i de Protecció civil.

Les inscripcions es poden fer a les botigues Interesport i Amobal, i al centre  Regenera’t, patrocinadors de les curses, o bé a la web de Tretzesports.  Al pavelló olímpic, els participants hit robaran el material que ofereixen les empreses patrocinadores.

L’organització de la prova va a càrrec del Club esportiu Tretze atlètic català, de la regidoría d’Esports i Tretzesports.