La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

SOCIETAT | CAMPANYA SOLIDÀRIA

La "bicicleta solidària" triplica les previsions i recull 3 tones d'aliments

La campanya, que consisteix a vendre bicicletes de segona mà per aconseguir aliments, s'allargarà fins a final d'any

11/10/2012 | Per NW Revista de Reus

La campanya solidària es va posar en marxa a finals de l'any passat.

La campanya solidària es va posar en marxa a finals de l'any passat.

La campanya “bicicleta solidària” es va posar en marxa a finals de l’any passat. La iniciativa consisteix en l’intercanvi de bicicletes per aliments. Es tracta de recollir bicicletes en desús i posar-les a la venda. Qui adquereix el vehicle pot endur-se la bicicleta a canvi d’un lot aliments o bé amb diners que es destinen a comprar menjar. Les bicicletes de segona mà es poden comprar a la seu del Banc dels aliments amb uns preus que oscil·len entre els 30 i els 70 euros.

Des que es va posar en marxa la campanya ja s’han recollit una seixantena de bicicletes de les quals se n’han venut poc més de quaranta. Entre les bicicletes recollides n’hi ha de passeig, de muntanya, per a nens i per adults.  Després d’una petita revisió, es valoren econòmicament i els diners recollits es destinen a la compra d’aliments bàsics, segons les necessitats del Banc d’aliments.

La bona acollida de la iniciativa (liderada per Bicicamp però que té el suport de l’Ajuntament i del Banc dels aliments) ha animat a mantenir-la tot l’any. Des de Bicicamp es destaca que la campanya també permet donar a conèixer la important tasca que du a terme el Banc dels aliments, especialment, ara en moments de crisi, quan presta servei a nombroses entitats a les quals els fa arribar menjar que després reparteixen entre les persones menys afavorides econòmicament.