La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

CULTURA | Castells

Els Xiquets de Reus fan un Concurs rodó i queden els desens classificats d'entre 32 colles

La colla descarrega, finalment, el 2 de 8 amb folre.

07/10/2012 | Per Francesc Domènech

Dos de Vuit amb folre descarregat pels Xiquets de Reus.

Dos de Vuit amb folre descarregat pels Xiquets de Reus.

Els Xiquets de Reus han aconseguit l'objectiu de descarregar el 2 de 8 amb folre que s'havien plantejat en el Concurs de Castells de Tarragona, després que, en la passada diada de Misericòrdia, les circumstàncies fessin impossible intentar el castell. Al Concurs, però, la colla reusenca s'ha pogut treure tots els mals averanys de sobre i, a la segona ronda, aconseguia el repte principal que s'havia plantejat. Aquest castell, sumat al 3 de 8 de la primera ronda i al 4 de 8 descarregat en tercera ronda, han posat els Xiquets de Reus en la desena posició de la classificació final del Concurs.

4 de 9 dels Castellers de Vilafranca

El Concurs de Castells ha estat guanyat pels Castellers de Vilafranca, que han ofert una actuació en la que tots els castells aconseguits (quatre, en total) eren de gamma extra: el 4 de 9 amb el pilar carregat, el 3 de 9 amb el pilar carregat, el 2 de 8 sense folre i, finalment, un fantàstic 4 de 9 sense folre que els vilafranquins descarregaven per primera vegada en la seva història. Els vilafranquins no s'han fet seu el Concurs fins que, a la tercera ronda, han descarregat el dos de vuit sense folre. Abans, les dues colles de Valls apretaven i tenien opcions de fer-se amb el premi principal. Però l'àmplia gamma de castells dels vilafranquins ha dictat sentència.

La nota curiosa del Concurs l'han protagonitzat les dues colles de Valls, que han marxat de la Plaça empatades al segon lloc. La quarta colla classificada ha estat la Jove Xiquets de Tarragona.

En aquest enllaç trobareu la classificació final del Concurs de Castells.

El Concurs, enguany, presentava la novetat que s'ha dividit en dues diades: la del dissabte a la tarda i la del diumenge. A partir d'un rànquing oficial que valorava els castells aconseguits durant l'últim any, les colles podien actuar dissabte o, les grans, diumenge, com el cas dels Xiquets de Reus. El nou format sembla que ha satisfet les espectatives de les colles castellers.

Descarregat el 2 de 8 amb folre, els Xiquets de Reus ara hauran de fixar-se l'objectiu de fer un nou pas endavant, que hauria de ser el 5 de 8. Altra cosa és el calendari d'aquest objectiu, perquè l'actual temporada està a punt d'arribar al seu final.

A l'hora de fer balanç, potser el millor que els ha passat als Xiquets de Reus no siguin tant els castells que han aconseguit, si no el creixement que ha tingut la colla els últims mesos. Al Concurs de Tarragona, els reusencs hi han desplaçat unes 450 persones.