La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | ORDENANCES FISCALS 2013

Reus congelarà els impostos l'any que ve i apujarà les taxes l'IPC

Els contribuents que paguin per avançat tots els tributs tindran una bonificació més gran que enguany

05/10/2012 | Per Cori Sebastià

El ple de l'Ajuntament de Reus aprovarà les ordenances fiscals per a l'any que ve el dia 19.

El ple de l'Ajuntament de Reus aprovarà les ordenances fiscals per a l'any que ve el dia 19.

El govern de Reus ja té a punt la seva proposta de les ordenances fiscals per a l’any que ve. Aquesta preveu congelar els impostos mentre que les taxes s’apujaran un 3,5%, és a dir, l’IPC previst. Per segon any, els contribuents que ho vulguin podran pagar per avançat tots els tributs. En aquesta ocasió, s’aplicarà una rebaixa del 4% enlloc del 3% d’enguany. El regidor d’Hisenda, Joaquim Enrech, ha afirmat que d’aquesta manera es vol rebaixar la pressió fiscal però no ha amagat que el pagament avançat dels impostos també és una bona opció per millorar la tresoreria municipal. Els diners serviran per pagar proveïdors. Un total de 2.748 contribuents es van acollir enguany a aquest sistema de pagament avançat dels tributs.

La proposta d’ordenances fiscals del govern local preveu que els reusencs paguin l’any que ve el mateix en concepte d’IAE, per l’impost de béns immobles (que enguany es va apujar un 17%), i per l’impost de vehicles (si bé es milloren les bonificacions per als vehicles elèctrics). Pel que fa a les taxes, es rebaixa en un 50% la taxa d’activitats per a les noves altes. A aquesta reducció, els qui posin en marxa un negoci i creïn, com a mínim, dos llocs de treball es podran beneficiar d’un 30% addicional. La resta de taxes s’incrementaran l’IPC que es preveu d’un 3,5%. Aquest és el cas de la brossa (que enguany es va encarir un 27%), el servei de la grua, els serveis del cementiri o els guals.  

D’acord amb les normatives estatals, les ordenances recullen l’exempció de la plusvàlua en casos de dació en pagament de les hipoteques. Segons el consistori, la mesura està en sintonía amb la prioritat del govern de Reus per atendre les persones que més pateixen les conseqüències de la crisi econòmica. En aquest context, Enrech ha afirmat que la morositat ha augmentat “de manera considerable” si bé no ha pogut precisar en quin percentatge.

El govern local, format per CiU i PP,  confía que la seva proposta d’ordenances aconsegueixi el màxim suport de la resta de formacions polítiques al consistori. El ple de l’Ajuntament aprovarà les ordenances fiscals per a l’any que ve el dia 19 d’aquest mes.