La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

ECONOMIA | FIRA MULTISECTORIAL

ExproReus mantindrà els 200 expositors tot i que durarà menys dies

En aquesta edició, les empreses s'han agrupat per sectors i la fira inclourà com a novetat una zona dedicada a l'art

02/10/2012 | Per Cori Sebastià

Alícia Alegret, Isaac Sanromà i Xavier Colom avui en la presentació de l?ExproReus.

Alícia Alegret, Isaac Sanromà i Xavier Colom avui en la presentació de l?ExproReus.

ExproReus obrirà les seves portes dimecres de la setmana que ve i les tancarà el diumenge següent. Això vol dir que durarà cinc dies enlloc dels 12 com era costum. I és que segons l’organització, la fira també s’ha hagut d’adaptar als temps actuals. Malgrat que s’excurça la durada no hi hauran menys expositors. Així ho han assegurat els organitzadors els quals han afirmat que es mantindrà el nombre d’uns 200. Aquests dies encara es tanca la comercialització d’estands per a l’interior de l’edifici firal, segons ha explicat Isaac Sanromà, president del comitè executiu de Fira de Reus. El fet que s’hagi reduït la durada de la mostra també comportarà que els expositors paguin menys. En aquest context, Alícia Alegret, regidora de Promoció Econòmica, ha explicat que la reducció de la durada també ha permès recuperar expositors que feia anys que no participaven a la fira perquè els resultava complicat combinar l’estada a la mostra amb el seu negoci. En aquesta edició, la fira tindrà una nova distribució dels expositors que s’agruparan per sectors amb l’objectiu de facilitar als visitants la seva localització. El sector de l’automoció, considerat el principal reclam de l’ExproReus, estarà a l’exterior de l’edifici firal. Hi hauran 21 cases de vehicles, dues menys que a l’edició passada. Així, doncs, es mantindrà pràcticament la mateixa participació que a l’any passat després que s’hagin tornat a superar les diferències que van sorgir entre les cases de cotxes i de motos amb els organitzadors de la mostra per la reducció de la durada i la ubicació del sector de l’automoció a l’exterior de l’edifici firal.

Més enllà dels vehicles, la fira tornarà a tenir representants dels sectors de la llar, de la restauració, de l’electrònica i de la salut, i inclourà com a novetat, una zona dedicada a l’art que s’instal·larà al foyer Marià Fortuny.  Paral·lelament, es faran altres activitats. Així, hi haurà una jornada dedicada a les noves tecnologies. L’ExproReus, però, també ha volgut potenciar les activitats dedicades a la canalla i als més joves. Per això,hi actuarà el grup infantil Macedònia, tindrà lloc una sessió a càrrec del dj Adrià Ortega, i es muntarà una zona d’aventures amb tirolines, rocòdrom i pont tibetà.  

Amb motiu de la fira, Reus Transport habilitarà la línia 80 que sortirà de la plaça de la Llibertat i també es podrà fer servir la línia 50 que de manera habitual ja arriba la zona de la Fira de Reus.

El president de l’AEQT, Joan Pedrerol, inaugurarà la fira. En aquesta ocasió, l’entrada costarà tots els dies 3 euros (fins ara valia 4 els dies festius i 2, els laborables). Els nens de fins a 7 anys entraran de franc mentre que la canalla de 7 fins als joves de 20 anys hauran de pagar 1 euro.