La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

SOCIETAT | RESTAURACIÓ DEL GENERAL PRIM

Els reusencs podran tornar a veure les despulles del general Prim d'aquí a dos anys

La mòmia ja s'ha dipositat a l'hospital on demà se li farà un estudi per conèixer les causes de la mort del polític i militar

28/09/2012 | Per Cori Sebastià

L'alcalde Pellicer li ha dirigit unes paraules al general Prim en arribar a l'hospital.

L'alcalde Pellicer li ha dirigit unes paraules al general Prim en arribar a l'hospital.

Les despulles del general Prim arribaven a l’hospital de Sant Joan cap a les 9 del matí. Ho feien en un cotxe de la funerària i escortades per quatre motoristes de la Guàrdia Urbana.  Dos agents de la policía local muntats a cavall i vestits de gran gala juntament amb polítics i representants de la societat civil reusenca han rebut la comitiva. L’arribada del fèretre ha aixecat una gran expectació entre les persones que en aquell moment eren a l’hospital. El taüt del general Prim ha estat retirat del vehicle fúnebre  mentre es podia escoltar pel fil musical “El cant dels ocells”.

L’alcalde Carles Pellicer ha fet un breu parlament dirigit al general Prim. Pellicer ha qualificat el dia d’avui d’”històric” i ha lloat la figura del militar i polític reusenc. Segons ha dit, l’estudi que ara es farà servirà "perquè la història sigui més puntual i es puguin aclarir els dubtes sobre la seva mort". Pellicer, dirigint-se al general, ha apuntat que mai s’hauria imaginat un hospital reusenc com l'actual, L’alcalde ha finalitzat el seu discurs amb un 'Visca el general Prim! Visca Reus!'.

Les seves paraules les han pogut escoltar membres del govern local, alguns dels portaveus dels grups municipals, el delegat de la Generalitat a Tarragona, Joaquim Nin; el rector de la Universitat Rovira i Virgili, Francesc Xavier Grau; el director dels serveis territorials de Cultura a Tarragona, el reusenc Jordi Agràs;  i els exalcaldes Francesc Llevat i Miquel Colàs, entre d’altres.

prim cotxeLa mòmia del general Prim s’ha guardat des de fa mesos a la funerària a l’espera de la seva restauració i també de la millora del mausoleu del cementiri. Ara, el cos s’ha dipositat a l’hospital de Sant Joan on demà se li practicarà l’anàlisi biològic i anatomicoforense que permetrà disposar de la màxima informació sobre les ferides que va rebre el general Prim i la causa de la seva mort. Aquest treball anirà a càrrec d’un equip multidisciplinar ( format per forenses, criminòlegs, historiadors i restauradors, entre d’altres) liderat per la Universitat Camilo José Cela de Madrid. Avui tècnics del Centre de restauració de béns mobles de la Generalitat extrauran les despulles del taüt per posar-les a disposició de l’equip científic que farà l’estudi. L’estudi forense preveu practicar a les despulles proves radiològiques i de TAC.

L’Ajuntament de Reus ha convocat un acte públic demà a les 5 de la tarda a la sala d’actes de l’hospital Sant Joan perquè l’equip científic anunciï les primeres impressions després dels estudis. A l’acte s’hi podrà accedir amb invitació prèvia.

La restauració de la mòmia i del mausoleu del general Prim costarà 70.000 euros que pagaran la Diputació de Tarragona i la Universitat Camilo José Cela.