La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

CULTURA | Castells

Les lesions frenen la marxa dels Xiquets de Reus

La caiguda d'un 5 de 7 net a l'assaig lesiona dos castellers del tronc del 2 de 8 amb folre i frustra les aspiracions dels Xiquets

22/09/2012 | Per Francesc Domènech

Tres de Set dels Xiquets de Reus en l'actuació de Misericòrdia, seguida per força públic al Mercadal.

Tres de Set dels Xiquets de Reus en l'actuació de Misericòrdia, seguida per força públic al Mercadal.

Ja se sap que els castells són una activitat de risc. Els casells cauen i les caigudes a vegades provoquen lesions. Quan qui es lesiona és peça clau en el tronc del castell, resulta gairebé impossible improvisar en menys de 24 hores. L'objectiu, doncs, ha d'esperar.

Això és el que els ha passat als Xiquets de Reus. En l'actuació d'aquest dissabte amb motiu de la Festa Major de Misericòrdia, els Xiquets de Reus s'havien fixat l'objectiu d'intentar descarregar el Dos de Vuit amb folre, castell que no descarreguen des del 1998. El van intentar a finals de juliol, i el van carregar. El bon moment de la colla feia pensar ja aleshores que descarregar-lo era un objeciu possible. Havia de ser aquest dissabte. Però no ha pogut ser.

L'actuació al Mercadal -aquest cop amb molt de públic i l'Ajuntament obert i amb l'alcalde al balcó- ha estat de circumstàncies pels Xiquets de Reus. Han optat per la prudència i no improvisar canvis arriscats, i han acabat fent una actuació de compromís, amb el 5 de 7, el 4 de 7 amb el pilar i el 3 de 7. Al final, dos pilars de 4 i dos de 5 simultanis han conclòs l'actuació. El públic que era als balcons ha vist com, quan lligaven els pilars, el cap de Colla, Roger Ciurana, llençava una arenga als castellers, en la que els donava missatges d'ànims i els feia veure que no hi ha res perdut. La colla ha aplaudit les bones intencions del cap de colla.

L'actuació ha comptat amb la presència dels Castellers de Terrassa i els Castellers de Sabadell. Els terrassencs han fet el 2 de 7, el 5 de 7 i el 4 de 7 amb el pilar, mentre que els de Sabadell s'han anotat el millor castell de la jornada, el 3 de 8 que han fet a la segona ronda. Abans, havien fet el 4 de 8, i han tancat amb el 2 de 7.

Diada, doncs, de circumstàncies, a l'espera dels assajos de les dues pròximes setmanes, que han de conduir a fer la gran actuació que s'espera per al Concurs de Castells de Tarragona.

 

 

Notícies relacionades
CULTURA | Castells
Els Xiquets de Reus carreguen el 2 de 8 amb folre

30/07/2012 | Per NW Revista de Reus | comentaris comenta

Els Xiquets de Reus han carregat finalment el dos de vuit amb folre, castell que no descarreguen des del 1998 i que, després de l'actuació a la plaça del Mercadal de dissabte, consideren que podran descarregar abans de final de temporada. L'actuació es va fer a la plaça del Mercadal, davant d'un ajuntament tancat i sense ningú al balcó.

CULTURA | Castells
El lent camí per ser, de nou, de 9

17/08/2012 | Per Francesc Domènech | comentaris comenta

Arribats a l'equador de la temporada, els Xiquets de Reus tenen una bona part dels deures fets, fins al punt que s'han guanyat el ser presents al Concurs de Castells de Tarragona, actuant al costat de les grans colles. Ara, l'objectiu prioritari és descarregar el 2 de 8 amb folre i, a partir d'aquí, plantejar-se nous i més ambiciosos objectius.