La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | LABORAL

Els comitès de les empreses i organismes municipals s'uneixen per frenar noves retallades

Els representants dels treballadors diuen que cada cop és més difícil prestar un servei de qualitat

20/09/2012 | Per Cori Sebastià

Els representants dels treballadors han llegit un manifest que té el vistiplau de cinc sindicats.

Els representants dels treballadors han llegit un manifest que té el vistiplau de cinc sindicats.

Compareixença conjunta davant de les portes de l’Ajuntament de Reus dels representants dels comitès d’empresa i dels treballadors de diverses empreses, instituts, patronats i organismes  municipals (com ara, l’Ajuntament, l’hospital de Sant Joan o el Mas Carandell)  Els representants dels treballadors municipals (entre 2.500 i 3.000) han comparegut per fer saber que treballaran conjuntament a partir d’ara. Diuen que ho faran per garantir uns serveis públics de qualitat i per defensar els  llocs de treball. A tot això, expliquen que aquest treball en equip també els permetrà saber la situació laboral dels treballadors de cada empresa i organisme municipal.

Els representants dels treballadors asseguren que durant anys s’han gastat molts diners a causa d’una mala gestió i per una malversació de recursos públics que han fet els diferents consistoris, i governs, però, també amb el vistiplau dels partits que hi havia a l’oposició. Artur Sardà, representant dels treballadors de l’hospital de Sant Joan, ha afirmat : “Pel que convé som empreses privades i per altres, som publiques”.  Segons ha dit, s’han d’aturar les retallades que des de fa mesos afecten els treballadors de l’Ajuntament perquè això repercuteix en una pèrdua de qualitat del servei que es dóna al ciutadà. “Si baixem les prestacions dels treballadors, la qualitat del servei baixarà”, ha assegurat. I és que els empleats municipals es queixen del degoteig de retallades que els han aplicat d’un temps ençà. Hores d’ara, ja saben que no cobraran la paga extra de Nadal. En aquest punt, es pregunten si els regidors municipals tampoc la rebran.

Els representants dels treballadors es trobaran l’endemà de Misericòrdia amb els responsables municipals en una trobada que asseguren servirà, entre d’altres coses, per regularitzar la categoría laboral d’un cap. Això els porta a criticar el govern local quan diu que no hi ha diners. “No hi ha diners, però, per segons què, sí”, afirmen.

Els representants dels treballadors han fet public un manifest en el qual exposen les seves demandes i fan saber que prepararan mobilitzacions per garantir uns serveis públics de qualitat. La iniciativa té el suport dels sindicats CCOO, UGT, CGT, USAE i SATSE.