La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

ECONOMIA | TAULA ANTICRISI

Representants dels sectors econòmic, polític i social de Reus posen en marxa una taula anticrisi

La iniciativa es presenta com un espai de debat d'on hauran de sortir propostes per millorar l'economia de la ciutat

18/09/2012 | Per Cori Sebastià

La sessió inaugural ha inclòs una conferència d'Albert Serra, professor d'Economia a Esade.

La sessió inaugural ha inclòs una conferència d'Albert Serra, professor d'Economia a Esade.

“No volem enganyar a ningú. No és un espai de presa de decisions. Escoltarem, reflexionarem i proposarem”.  Així ha definit Montserrat Vilella, regidora de Serveis Socials, quins són els objectius primordials i com funcionarà, a grans trets, la taula anticrisi que s’ha creat a Reus amb la finalitat de millorar la situació econòmica i social de la ciutat. La iniciativa va néixer a proposta del grup municipal de la CUP. La resta de partits hi van donar suport i després s’ha ampliat amb la participació de diversos entitats i institucions econòmiques i socials. Precisament, el president de la Cambra de Comerç de Reus, Isaac Sanromà, ha demanat a tots els partits “que sumin en positiu” i que la iniciativa ha de quedar al marge “de qualsevol debat interessat”. Per la seva banda, el president de Cáritas a Reus, Antoni García, ha considerat que és necessari aturar-nos per pensar iniciatives “que donin un gir a la situació i que ens permetin continuar caminant".

Amb la finalitat de ser un òrgan àgil, eficaç i eficient, la taula s’ha organitzat en diferents nivells de participació. Així, hi haurà un grup de treball permanent, formada per regidors, mentre que la resta d’agents estan agrupats sectorialment per temàtiques.  Per a què tots els participants de la taula puguin anar seguint les sessions, hi siguin presents o no, es realitzarà un resum de cada sessió que es farà arribar a tots els membres.

La sessió inaugural ha anqat a càrrec d’Albert Serra, llicenciat en Ciències Econòmiques i màster en Direcció pública per  l’Institut de Direcció  i Gestió Pública d’Esade.