La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

MENJAR I BEURE | L'entrevista

Anton Gómez Domènech

15/09/2012 | Per Cèsar Compte

Anton Gómez Domènech, sommelier. (Foto: Xavi Jurio)

Anton Gómez Domènech, sommelier. (Foto: Xavi Jurio)

—Què és un sommelier?

—Un prescriptor de l’alimentació i la beguda. És el que fa l’enllaç entre un productor i el consumidor final, un familiar del celler.

—Dedicat només al món del vi?

—El vi representa un 80 % de la teva activitat. Fer una carta equilibrada per a un restaurant, explicar con se serveix i els maridatges amb els menjars són algunes de les nostres feines. Tot i que també es treballa amb altres licors, aigües, cafès i productes d’alimentació gourmet.

—Un sommelier ho ha de tastar tot?

—Com més tastes, més et formes. És un món que no para de créixer. Mai en saps prou.

—És una sort ser sommelier a Reus?

—Sí. Estem envoltats de zones vinícoles amb molta tradició i això és un plaer. El Priorat ja no és una moda, és una realitat on es fan molt bons productes. Montsant i Terra Alta també van de la mà, amb vins de molta qualitat. Però sobretot cal destacar que hi ha molts cellers amb tradició familiar que viuen el món del vi des de la passió i no tant des del negoci.

—Què s’ha de tenir en compte per fer un bon vi?

—El 70 % de la feina es fa al camp. Si no tens un bon fruit, és impossible fer un bon vi. El vi no és un producte que es fabrica, s’elabora. 

—Encara hi ha camí per recórrer…

—Molt. A França fa dos-cents anys que són els millors i ho seguiran sent dos-cents anys més.

 

Entrevista publicada al número 4 de la Revista NW (Abril 2012)