La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

SOCIETAT | SALUT

El conseller Boi Ruiz inaugura el CAP d'Horts de Miró enmig de crits i de pancartes

El centre d'assistència primària atendrà 25.500 usuaris i obrirà les portes dilluns que ve

12/09/2012 | Per Cori Sebastià

El conseller de Salut escolta les explicacions de Jordi Segarra, director de primària a Reus.

El conseller de Salut escolta les explicacions de Jordi Segarra, director de primària a Reus.

El nou CAP del barri d’Horts de Miró rebrà els primers usuaris dilluns que ve. Donarà servei a unes 25.500 persones, entre adults i canalla. El centre d’assistència primària ocuparà només una part de l’edifici que es va construir amb la idea que fos un CAP però també acollís una residència per a gent gran i un centre de dia. La crisi econòmica ha deixat aparcat aquest projecte. Per això, el nou CAP ocuparà només la planta baixa i el primer pis dels quatre que té l’immoble. El centre d’assistència primària, doncs, farà servir uns 1.700 metres quadrats del gairebé 4.800 construïts que té l’edifici el qual es va aixecar amb els fons de l’anomenat pla Zapatero, i que va costar més de 5 milions. Ara, l’adequació de les instal·lacions del CAP i el seu equipament han suposat una inversió de gairebé 2 milions d’euros. L’Institut català de la salut gestionarà el servei.

pancarta

El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha estat l’encarregat avui d’inaugurar el nou CAP. En arribar al centre s’ha trobat que l’esperaven una quarantena de membres de la taula ciutadana en defensa de la sanitat pública de Reus. L’han rebut amb crits i amb pancartes en les quals li demanaven la dimissió i expressaven el malestar per les retallades en l’àmbit de la sanitat. L’estada del conseller ha comportat fortes mesures de seguretat. Així, per exemple, s’ha tallat el carrer de l’Aigua Nova, on hi ha el centre, i s’ha impedit el pas de vehicles i s’ha restringit l’accés de vianants.

En el torn de parlaments, el conseller de Salut ha posat èmfasi en la funció de prevenir les malalties que han de fer els CAP. Davant l’actual context econòmic, Boi Ruiz ha afirmat que la sanitat catalana “no perilla” perquè disposa de 9.000 milions d’euros. Tot i això, ha deixat clar que la situació obliga a gestionar millor aquesta xifra. Per la seva banda, l’alcalde Carles Pellicer ha afirmat que un cop obert el CAP d’Horts de Miró ara el pròxim pas serà la creació d’un nou centre sanitari a la zona centre de Reus. I és que l’interès municipal és que hi hagi un nou equipament que permeti desdoblar el CAP Sant Pere. Pellicer també ha destacat que amb l’entrada en funcionament del centre d’assistència primària del carrer de l’Aigua Nova es dóna resposta a una revindicació històrica dels veïns de la zona. Precisament, els representants de l’Associació de Veïns d’Horts de Miró no podien amagar la seva satisfacció. Així ho ha manifestat el president de l’entitat, Jordi Vallvé, el qual ha volgut destacar la feina insistent que durant anys va fer Rafael Ferrer, el seu predecessor en el càrrec.

Durant la seva estada a Reus, el conseller de Salut també ha reconegut que hores d’ara no sap quan la Generalitat podrà pagar els diners que deu a l’hospital de Sant Joan. Ruiz ha apuntat que això dependrà en gran mesura del Fons de liquiditat que ha d’arribar de Madrid. En aquest context, el titular de Salut ha afirmat que estan garantides les nòmines dels treballadors per als pròxims mesos.