La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

SOCIETAT | Incendis

Incendi de matolls al costat de la refineria causat per un incident a la planta de Dow

Una parada no programada a la planta de Dow de la zona de la Refineria provoca un petit incendi

12/09/2012 | Per NW Revista de Reus

Imatge d'arxiu d'una de les torxes del polígon químic nord de Tarragona durant una incidència. (Foto: FD)

Imatge d'arxiu d'una de les torxes del polígon químic nord de Tarragona durant una incidència. (Foto: FD)

Dos helicòpters i set dotacions dels Bombers de la Generalitat han treballat des de les 4 de la tarda en l'extinció d'un petit foc de matolls que s'ha originat al costat mateix d'una de les plantes químiques del polígon nord de Tarragona, al costat de la Refineria.

La planta que l'empresa DOW té a la zona ha patit un incident menor a quarts de quatre de la tarda que ha generat una parada no programada. El procés de seguretat de la planta quan es produeix un incident d'aquestes característiques fa que s'encengui una de les torxes del complex, que emet una gran flama de gran alçada. Amb la torxa encesa, tot indica que algunes guspires han anat a parar a una zona de canyes i matolls al costat mateix del riu Francolí, que s'han encès.

L'inicdent ha estat qualificat de "menor" per Protecció Civil, de manera que no ha calgut activar cap pla d'emergència.

L'avaria original s'ha produït en el compressor principal de la unitat de producció d'etilè de Dow Chemical. L'empresa ha informat que l'anomalia ja ha estat solventada, tot i que fins que no hagin passat entre 24 i 36 hores la planta no tornarà a estar plenament operativa. Mentre duri el procés es mantindrà la gran flama a la torxa de manera intermitent.