La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

SOCIETAT | Arrenca el nou curs escolar

El nou curs escolar comença a Reus amb 200 alumnes més i un nou edifici

La decisió de suprimir la classe de 0 a 1 any de la llar d'infants d'El Roser enfronta el govern local i els socialistes

12/09/2012 | Per Cori Sebastià

L'alcalde Pellicer i la regidora d'Ensenyament han visitat avui l'escola Els Ganxets.

L'alcalde Pellicer i la regidora d'Ensenyament han visitat avui l'escola Els Ganxets.

Dia de nervis avui per als estudiants amb l’inici del nou curs escolar. Un total de 16.434 alumnes escolaritzats en l’etapa obligatòria han anat a les aules. El nombre d’estudiants d’infantil, primària i secundària ha crescut lleugerament respecte al setembre de fa un any. I és que ara la xifra ha augmentat un 1,26%. Els alumnes que han iniciat el nou curs ho han fet repartits entre la vintena de centres d’educació infantil i primària pública; els 9 centres concertats d’educació infantil i primària; els 8 instituts de secundària, i un institut escola.

Segons la regidora d’Ensenyament, Dolors Sardà, el curs s’ha posat en marxa amb normalitat, i amb les plantilles de mestres “necessàries”. Ara bé, hi ha places que, de moment, no s’han cobert. Aquest és el cas de l’escola Els Ganxets on la direcció del centre ha assegurat que encara hi ha pendent una substitució.

Més enllà de les plantilles, però, aquest curs arrenca amb un nou edifici. Es tracta de les instal·lacions de nova planta que s’han fet a la urbanització Jardins de Reus, a tocar de la comissaria de la Guàrdia Urbana. El nou edifici acull ara la nova escola Isabel Besora, sorgida de la fusió d’aquest projecte educatiu i del de l’escola Reus XXI. L’immoble, amb capacitat per a 486 alumnes, té dues línies, i compta amb 18 aules repartides entre infantil i primària. L’alcalde Carles Pellicer i la regidora d’Ensenyament han visitat avui el centre i han assegurat que ha funcionat perfectament el nou servei d’autobús que s’ha posat a disposició dels alumnes. I és que molts dels estudiants de l’escola Isabel Besora viuen a la zona del santuari de Misericòrdia, emplaçament on ha funcionat el centre fins aquest curs.

Les autoritats municipals, doncs, han volgut ser presents aquest dimecres a la nova escola Isabel Besora però també han visitat el col·legi de La Salle, on hi va estudiar l’alcalde, i el col·legi Els Ganxets. Aquest últim centre també ha posat en marxa el nou curs amb diverses millores a les aules prefabricades que ocupa al passeig nord. Després que, de moment, s’hagi descartat la construcció d’un edifici definitiu, aquest estiu s’ha situat un nou mòdul doble, s’han instal·lat dos porxos, perquè hi hagi ombra i una tanca al voltant de la pista d’esport, i s’ha creat una nova pìsta de futbol a l’aire lliure amb acabat de terra. A més, es col·locarà aire condicionat a totes les aules. Les millores han estat finançades entre el departament d’Ensenyament i l’Ajuntament de Reus. Aquest últim hi ha invertit 15.000 euros.

El consistori, però, s’ha gastat 20.000 euros més en les obres que s’han fet en altres col·legis públics de Reus. Les vacances d’estiu s’han aprofitat per millorar diverses instal·lacions de les escoles Cèlia Artiga, Pompeu Fabra, Rubió i Ors, Joan Rebull, i Marià Fortuny.

 

Places vacants

 

Pel que fa a les escoles bressol, 833 nens i nenes, de 0 a 3 anys, han començat el nou curs repartits entre els sis centres municipals, i els 5 de subvencionats. Segons l’Ajuntament, actualment hi ha 98 places vacants a les escoles bressol sostingudes amb fons públics. En aquest context, Sardà ha defensat que aquest curs s’ha suprimit l’aula de 0 a 1 any que durant més de tres decàdes ha funcionat a la llar d’infants d’El Roser, La regidora d’Ensenyament ha argumentat que solament havien sol·licitat plaça dues criatures per la qual cosa s’han recol·locat en altres centres.

El futur de la llar d’infants del Roser, que funciona a través d’un Patronat, format per l’Ajuntament i CatalunyaCaixa, és incert. Tot fa pensar que d’aquí a dos anys el centre desapareixerà. El grup municipal del PSC ja ha posat el crit al cel davant el possible tancament de la llar d’infants. Els socialistes asseguren que el centre té demanda. De fet, afirmen que al maig eren diverses les famílies interessades a portar-hi la canalla. Per Andreu Martín, portaveu del grup municipal del PSC, amb la desaparició aquest curs de la classe dels més petits es prepara el camí perquè el centre desaparegui d’aquí a dos anys. Els socialistes consideren inconcebible que es vulgui tancar aquesta llar d’infants amb 34 anys d’història i que va ser objecte d’una inversió municipal de 400.000 euros quan ara fa uns anys va patir un incendi. L’Ajuntament de Reus ha deixat d’aportar aquest curs els 10.000 euros anuals que hi destinava si bé es continua fent càrrec de les despeses de la neteja del centre que, segons el consistori, puja 50.000 euros.

 

Novetats a l’FP

 

Pel que fa a la formació professional, aquest curs també ha començat amb novetats. Així, a l’institut Baix Camp s’impartirà un nou grau superior de disseny d’aplicacions web. A més, també es farà una adaptació curricular al grau mitjà de gestió administrativa, incloent-hi l’àmbit jurídic. Pel que fa al curs d’accés a grau superior, els alumnes de grau mitjà que aprovin el curs d’accés a grau superior, ja podran accedir a un grau superior sense haver de realizar cap prova d’accés.