La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Empreses Municipals

El PSC insisteix a dir que la venda de la funerària "no comportarà cap benefici als ciutadans"

Els socialistes presenten al·legacions a les clàusules del concurs per privatitzar l'empresa municipal de la funerària

27/08/2012 | Per NW Revista de Reus

Andreu Martín, portaveu del PSC a l'Ajuntament de Reus.

Andreu Martín, portaveu del PSC a l'Ajuntament de Reus.

El grup municipal el PSC a l'Ajuntament de Reus insisteix a afirmar que "la venda de GESFURSA no garanteix cap millora del servei ni cap benefici pel ciutadà" i, per tant, "no té cap justificació" en el document d'al·legacions que ha presentat contra el plec de cláusules que regeixen el concurs públic per a la venda d'accions de l'empresa municipal. El PSC, doncs, manté la seva oposició a la privatització parcial de la funerària.

En el document d'al·legacions, el PSC assegura que la venda del 95 per cent de les accions de l'empresa previst en les cláusules "impedirà tenir la seguretat que les decisions de gestió en els diferents àmbits de l’empresa redundin en el major impacte econòmic a la ciutat, la millor qualitat del servei, la millora en la gestió dels recursos humans en el marc actual i els costos dels serveis als seus usuaris". El PSC, a m´`es, diu que el procés "no acredita la millora de l’eficiència en la gestió de GESFURSA i encara menys el benefici d’aquesta suposada millora del servei pels ciutadans", i afegeix:  "tampoc acredita cap benefici net per a l’activitat econòmica de l’ajuntament, la ciutat i els seus ciutadans". Tots aquest arguments fan dir als socialistes reusencs que la necessitat pública argumentada per a la venda de l'empresa "no es justifica".

El PSC, a més, creu que la valoració l'empresa en 10 milions d'euros està "infraponderada" i que el preu que es demana és infucient. També considera insuficient el volum d'inversió que s'exigeix cada any al comprador (150.000 euros anuals de mitjana) i que no s'ha previst la tarifa dels serveis que no tenen el caràcter de bàsics, cosa que, a parer del PSC, pot fer incrementar el cost del servei per als ciutadans. Finalment, el PSC proposa canvis en les cláusules relatives al rescat de l'empresa: "les clàusues haurien de garantir ue en cas que l’Ajuntament volgués recuperar Gesfursa, ho hauria de poder fer amb el valor actual que té l’empresa. El document, en canvi, planteja un supòsits d’indemnització segons els quals el rescat de l’empresa pot ser superior al preu pagat inicialment", diu el PSC.

 

Notícies relacionades
POLíTICA | Demana una comissió per analitzar futures privatitzacions
Vallès: "la venda de la funerària és un error històric que pagarem molt car"

19/07/2012 | Per NW Revista de Reus | comentaris comenta

El primer secretari del PSC de Reus, Francesc Vallès ha anunciat que el PSC s'oposarà frontalment a l'intent de privatització de la societat municipal GESFURSA anunciada a per l'equip de govern. "La privatització de la funerària és un error històric d'enorme magnitud que els reusencs pagarem molt car" ha afirmat. "És un error vendre's el patrimoni dels reusencs i especialment d'aquelles societats municipals que actualment estan generant beneficis que podrien contribuir a eixugar el deute municipal i revertir a la ciutat en el manteniment de serveis bàsics com les escoles bressol, l'educació, la sanitat i les polítiques de benestar" ha afegit Vallès.

VIDA MUNICIPAL | Empreses Municipals
Ara Reus reclama més poder per a l'empresa que gestioni la funerària

24/08/2012 | Per | comentaris comenta

El grup municipal d'Ara Reus pretén canviar algunes de les condicions de la venda de la funerària municipal. L'Ajuntament de Reus ha obert el procés per vendre's una part de les accions de la funerària, per acabar-la convertint en una societat mixta amb capital públic i privat. Ara Reus no veu clares algunes d'aquestes clàusules i d'aquí que hagi presentat al·legacions amb l'objectiu d'aconseguir canviar algunes de les condicions aprovades de forma provisional pel Ple de l'Ajuntament.