La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

SOCIETAT | Incendis

Es manté l'elevat risc d'incendis a les muntanyes del Baix Camp

Prohibides feines de risc i els accessos als principals massissos muntanyosos, com el Montsant

20/08/2012 | Per NW Revista de Reus

Mala del risc d'incendis forestals d'avui dilluns, 20 d'agost.

Mala del risc d'incendis forestals d'avui dilluns, 20 d'agost.

La Generalitat manté les mesures excepcionals per evitar els efectes de l'onada de calor i minimitzar el risc d'incendi forestal durant tot el dia d'avui. Això vol dir que per aquest dilluns continua la prohibició per accedir a l'interior de les muntanyes de Prades, el massís del Montsant i les muntanyes de Tivissa i Vandellòs. El Baix Camp és a la llista de comarques on també es manté la prohibició de feines que es consideren de risc a efectes de poder provocar incendis forestals. Això afecta les activitats següents, segons un comunicat oficial de la Generalitat: generar restes vegetals, activitats agrícoles, tasques de manteniment d'infraestructures (línies elèctriques, línies fèrries, carreteres) i l’execució de l'obra civil a menys de 500 metres del bosc. També s’hi prohibeixen les activitats agrícoles susceptibles de generar ignicions. No queda prohibit llaurar els camps per a la prevenció d’incendis. En aquests municipis se suspèn l’activitat cinegètica de la mitja veda, la circulació motoritzada pel bosc i totes les activitats pirotècniques. Finalment, és prohibit fumar en zones forestals.

Les condicions climatològiques que es viuran aquest dilluns es consideren extremes, tot i que no tant elevades com les que es van viure ahir. La Generalitat alerta de manera especial per la tempratura a la que pot arribar-se a les comarques del Priorat i la Conca de Barberà.

La previsió és que aquesta situació es mantingui avui i demà dimarts, a l'espera que la situació millori.


 

Notícies relacionades
SOCIETAT | Meteorologia
La Generalitat tanca accessos al Montsant, les Muntanyes de Prades i les serres de Vandellòs

08/08/2012 | Per NW Revista de Reus | comentaris comenta

La forta onada de calor que s'espera per als pròxims dies ha estat la raó que ha donat la Generalitat per prohibir els accessos a la serra del Montsant, les Muntanyes de Prades i les muntanyes de Tivissa i Vandellòs, amb l'objectiu de minimitzar al màxim el risc molt alt d'incendis forestals. No és el primer cop que s'adopta aquesta mesura. La situació meteorològica converteix els boscos de casa nostra en autèntics polvorins.