La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Investigació judicial

La Fiscalia envia la Guàrdia Civil a l'Ajuntament de Reus buscant informació per investigar les denúncies d'INNOVA

14/08/2012 | Per Joan Carrion

La gestió d'INNOVA ha estat durament qüestionada al llarg dels darrers mesos.

La gestió d'INNOVA ha estat durament qüestionada al llarg dels darrers mesos.

La Secció Territorial de Reus de la Fiscalia de Tarragona va enviar fa dues setmanes a dos membres de la Guardia Civil a l'Ajuntament de Reus amb l'objectiu de reclamar diversa informació relacionada amb les presumptes irregularitats en la gestió d'INNOVA, denunciades al llarg d'aquests mesos als Jutjats de Reus. La policia judicial es va adreçar a l'Alcaldia on va demanar poder parlar directament amb el propi Alcalde, Carles Pellicer per tal de manifestar-li el requeriment d'informació que els havia manat la Fiscalia. Un cop reunits amb Pellicer i altres tècnics municipals, van exposar el seguit de documents als que volien accedir, tots ells -segons ha pogut saber aquesta revista digital- relacionats amb els diversos casos portats a instàncies judicials tant pels dos dels partits a l'oposició a l'Ajuntament de Reus -la CUP i Ara Reus- com pel mateix consistori.

Un cop realitzat aquest tràmit -una presència que va ocasionar una gran sorpresa en aquell moment al consistori reusenc-, la Guardia Civil va emplaçar l'alcalde a aportar la documentació demanada en un termini breu de temps, per tal d'incorporar-la en les diligències prèvies que aquest òrgan judicial està realitzant a partir de les diverses denúncies rebudes. Bàsicament, la dcumentació sol.licitada està relacionada amb la gestió d'INNOVA durant la gerència de Josep Prat (un tema denunciat per la CUP) i les factures i contractes de Carles Manté (un tema denunciat per la formació d'Ara Reus). A aquests denúncies cal afegir novament el cas de les factures liquidades pel citat Carles Manté quan assessorava a l'empresa municipal Sagessa en temes sanitaris i denunciades pel propi govern municipal arran d'un informe del secretari i de l'interventor del consistori reusenc. Un informe que citava també com a actuació irregular les factures de l'arquitecte Jorge Batesteza pel seu assessorament en la construcció del nou Hospital de Sant Joan, si bé en aquest cas el govern ha decidir de moment no actuar judicialment a l'espera de l'intercanvi d'informació que les dues parts han tingut durant les darreres setmanes.

La informació sol.licitada pels dos membres de la policia judicial va ser presentada uns dies després per tècnics municipals a les oficines dels jutjats reusencs, uns fets que es van desenvolupar pocs dies abans de la presentació de l'informe redactat per l'interventor municipal arran de l'auditoria realitzada per Faura i Casas sobre la gestió del hòlding d'empreses municipals INNOVA. El mateix dia de la celebració del ple extraordinari en el que es va aprovar la intervenció efectiva del citat hòlding per part de l'Ajuntament de Reus "per tal d'evitar la repetició de situacions anòmales com aquestes que ara s'han desvetllat", segons va manifestar l'alcalde Carles Pellicer qui -segons ha pogut saber aquesta revista digital- va alertar una estona abans els membres del consell d'administració d'INNOVA que "la Fiscalia podria estar ja investigant aquests temes".

Per la seva part, fonts judicials han volgut relativitzar aquesta presència policial en dependències municipals ja que "es tracta d'un pas més en l'inici de diligències prèvies obligades per les denúncies presentades durant aquests mesos amb la gestió d'INNOVA com a protagonista. Una de les possibilitats que la pròpia Fiscalia tindria sobre la taula fóra la unificació de totes dels demandes presentades per agilitzar tot aquestl procés judicial.

Notícies relacionades
VIDA MUNICIPAL | Ara Reus demana que es reclamin responsabilitats civils contra els exconsellers
L'Ajuntament de Reus intervé el hòlding d'empreses INNOVA i col.loca a l'interventor i al vicesecretari perquè n'intensifiquin el seu control

02/08/2012 | Per NW Revista de Reus | comentaris comenta

L'Alcalde de Reus, Carles Pellicer ha'anunciat que ha dictat dos decrets que suposaran la pràctica intervenció de tot el grup de societats anònimes municipals coordinades sota el gegant d'INNOVA. Pellicer ha dit que ha encomanat a la intervenció municipal el control de tota la gestió econòmica i financera de les societats públiques depenents del consistori reusenc i que la secretaria (a través de la figura del vicesecretari) n'asumeixi el control jurídic. En un segon decret Pellicer ha parlat de la possibilitat que si es dóna els cas que algunes retribucions rebudes per treballadors o personal directiu va ser irregular, els seus beneficiaris hagin de retrornar la part cobrada de manera indeguda si així ho dictamina el Tribunal de Comptes. En aquest segon decret s'acorda també la revisió de tota la política de contractació de serveis i dels recursos humans.