La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Postura socialista després de l'informe d'INNOVA

Martín: "Si Pellicer volia l'auditoria per tal de desacreditar l'anterior govern socialista, no li ha servit de res"

01/08/2012 | Per NW Revista de Reus

Una imatge d'arxiu del portaveu socialista a l'Ajuntament de Reus, Andreu Martín.

Una imatge d'arxiu del portaveu socialista a l'Ajuntament de Reus, Andreu Martín.

El portaveu del grup municipal del PSC, Andreu Martín, denuncia que el govern no hagi detectat ni solucionat algunes incidències que es posen de manifest en el document al cap de més d’un any de governar. “Des del PSC esperem que l’autoria presentada pel govern suposi un punt i final al degoteig de titulars negatius que intoxiquen l’opinió publica i malmeten la imatge de la ciutat”. Així s’ha expressat el portaveu del grup municipal del PSC, després de la presentació de l’informe de control financer d’Innova. Martín, en la seva compareixença davant els mitjans de comunicació va voler relativitzar en tot moment el resultat del citat informe tot afirmant que "queda clar que no hi ha hagut casos de corrupció, tot i que sembla que hi hagi defectes de gestió administrativa que caldrà corretgir".

El PSC ha fet una valoració positiva del resum d’aquest document que l’interventor ha elaborat a partir de l'auditoria realitzada per Faura i Casas perquè segons aquest dirigent socialista "evidencia incidències de procediment administratiu, que sens dubte cal corregir, però sense aquestes donin lloc a irregularitats". En aquest sentit, Martin ha dit que “si l’objectiu era desacreditar l’acció dels socialistes del mandat anterior i confondre la ciutadania per treure’n un rèdit polític, el resultat del document no els serveix”. I en aquest sentit, ha lamentat el cost que aquesta auditoria haurà tingut per als ciutadans de Reus, en relació al benefici que se’n traurà.

 “Per això esperem que l’informe sigui un punt d’inflexió i que partir d’ara, l’alcalde i tot l’equip de govern deixin de mirar cap el passat i posin la mirada cap el futur d’una vegada, posant en marxa un Pla d’acció contundent de promoció de la ciutat que corregeixi la campanya de desprestigi que vénen fent des que són al capdavant de l’Ajuntament”, ha afegit. EL PSC ha volgut recordar que tots els procediments administratius on s’han detectat irregularitats han estat avalats per tècnics municipals i que l’empresa encarregada de fer l’auditoria és la que ha vingut assessorant l’Ajuntament des de fa molts anys. “Per tant, en cas d’haver-se produït incidents greus en el mandat passat, la mateixa empresa els hauria d’haver detectat en aquell moment”, ha dit Martín.

Des del PSC es demana a l’alcalde que implanti de forma urgent les mesures de correcció que es proposen en l’auditoria i ha volgut denunciar que el govern no hagi detectat ni solucionat algunes de les incidències que es posen de manifest en el document al cap de més d’un any de governar.