La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Reacció política a les irregularitats d'INNOVA

Ara Reus i la CUP donen suport a traslladar l'auditoria al Tribunal de Comptes i critiquen la 'feblesa' del govern en aquest tema fins ara

31/07/2012 | Per Joan Carrion

Jordi Cervera, portaveu d’Ara Reus, després de la reunió de portaveus ha volgut fer una reflexió de les "promeses incomplertes per part de l’equip de govern en la que havien dit en campanya electoral que farien una auditoria de gestió el primer dia d’entrar a l’Ajuntament i han trigat més d’un any. Si no hagués sigut per la pressió que Ara Reus ha exercit des de el passat mes de setembre en que ja denunciava tots aquests fet i que va presentar la moció perquè l’Interventor, el seu departament i el Secretari tinguessin accés i control sobre Innova; estem segurs que aquesta auditoria no s’hagués dut a terme mai".

Ara Reus ha afirmat que "respecta i recolza la iniciativa del govern de portar la auditoria al Tribunal de Comptes i Fiscalia però recorda que les úniques denúncies acceptades a tràmit són les que Ara Reus ha presentat en el Jutjat i que incorporarem aquesta auditoria de gestió a la documentació anteriorment presentada ja que alguns dels possibles imputats també surten reflectits en l’informe. En darrer terme s’ha fet una reflexió sobre el paper que ha exercit l’antiga oposició (actual govern) en al que no feien ni exercien les seves funcions de control com a consellers sobre la gestió de les SAMS. Amb aquesta actitud és normal que la gent del carrer diguin que s’han passat 8 anys escalfant les cadires".

Per la seva part, David Vidal de la CUP ha manifestat que "tot i l’expectativa generada, la CUP de Reus ha sortit decebuda de la reunió, en considerar que “aquesta auditoria és superficial i evita d’analitzar aquells punts calents que tothom sap que existeixen. Per aquest motiu, emplacem a Pellicer a ser valent i anar més enllà del que planteja l’auditora. Com, per exemple, en el cas de les empreses participades. L’informe de l’empresa auditora Faura Casas i de l’interventor municipal, -diu Vidal- ha generat un gust agredolç a la CUP. Per una banda, s’ha posat en evidència el que la candidatura porta denunciant des de la seva entrada al Consistori. Però, per altra banda, considera que l’auditoria es queda curta en la seva anàlisi”.

Una de les qüestions que ha volgut denunciar David Vidal sobre el contingut de l’auditoria, és que “atorga la mateixa importància al grup salut que a la resta d’empreses, quan el volum de facturació del primer és molt major que el de la resta i tothom sap que en aquest grup es on es concentren les principals sospites de mala gestió”. Vidal ha sentenciat que “l’auditoria de Faura Casas ha verificat tot el que portem denunciant des de la nostra entrada a l’Ajuntament”. I, ha afegit que “aquest fet implica que el procés iniciat per la fiscalia vagi prenen cada cop més força”.

En concret, segons el regidor de la CUP,  "l’auditoria reconeix les nostres denúncies, pel que fa a al no-justificació d’ingressos per part de les empreses dels diferents grups i les transferències que aquestes feien entre elles; el trossejament dels encàrrecs a empreses externes per evitar els concursos públics; la inexistència de mecanismes interns de control en al contractació d’obres i serveis i en el seguiment d’aquests; la utilització d’empreses municipals per aconseguir crèdit per a operacions que no tenen res a veure amb la finalitat d’aquestes; la contractació de personal sense concurs públic; i un llarg etcètera d’irregularitats que, segons Vidal, “posen el descobert del model INNOVA que va engendrar el tripartit i que portem anys i panys denunciant”.