La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Ànims caldejats

Els treballadors de l'Hospital van més enllà del comitè d'empresa i volen endurir la seva protesta contra el consistori reusenc

28/07/2012 | Per Joan Carrion

L'assemblea es va celebrar ahir al migdia a l'auditori del nou Hospital de Sant Joan de Reus.

L'assemblea es va celebrar ahir al migdia a l'auditori del nou Hospital de Sant Joan de Reus.

"Jo que em pensava que aquesta hauria estat una assemblea que hauria servit per tranquil.litzat els ànims, veig que a final ha passat tot el contrari". Aquesta és una frase que va pronunciar un dels membres del comitè d'empresa de l'Hospital de Sant Joan a les acaballes de l'assemblea celebrada ahir i que mostra perfectament la dinàmica d'aquesta reunió. Si bé en un primer moment el comitè va explicar com havia anat la trobada de dijous amb l'alcalde Carles Pellicer i amb la presidenta del Grup Salut del hòlding INNOVA, Teresa Gomis, i es va mostrar "confiat" en que les "promeses de Pellicer es fessin realitat i es puguin assegurar les nòmines a partir del mes de setembre", les intervencions a títol personal dels treballadors van anar escalant l'ambient i van proposar la posada en marxa de noves mesures de protesta i de pressió per tal d'expressar públicament la seva indignació.

Una de les treballadores presents a la reunió va posar com a exemple els fets viscuts l'any 1985 pel propi Hospital, mesos abans de que la gestió fos assumida per l'Ajuntament de Reus. "Vam presentar-nos al Ple Municipal i no vam parar de protestar fins que vam aconseguir signar l'acord, per tant pot ser ara caldria fer el mateix com a mesura de pressió", va comentar.

Una situació que va arribar a descol.locar en un moment determinat el mateix comitè, i va forçar a convocar una reunió extraordinària d'aquest amb l'objectiu d'estudiar quins actes reivindicatius es podrien portar a terme durant els propers dies. Mostres de protesta proposades pels treballadors que van ser ben diversos: des de la presència en la futura sessió plenària que celebri l'Ajuntament de Reus, una manifestació a la Plaça Mercadal o una altra acció més radical (de la que se'n va dubtar de la seva legalitat) com fóra no acceptar un dia a la setmana aquells pacinets derivats del Servei Català de la Salut, sempre i quan -evidentment- no presentessin cap quadre mèdic d'urgència. "És uq etenim la por posada al cos", va comentar una de les treballadores mentre alertava de la "necessitat de penjar ja ara una estratègia clara de cara al mes de setembre per si ens diuen que a final d'any no podem cobrar. No m'estranyaria que ara vulguin dramatitzar la situació per forçar-nos a acceptar noves rebaixes d'aquí unes setmanes".

L'ambient de l'assemblea es va anar crispant pos a poc i també hi va haver dures referències a les situacions presumptament irregulars que durant aquesta darrers anys s'haurien pogut donar a Sagessa com ara factures de dubtosa legalitat i que aquestes darreres setmanes han sortir a la llum pública. "Encara sortirà algun lladre més", va comentar en veu alta una de les treballadores assistents mentre es comentava que aquests dies es faria pública l'auditoria de gestió d'INNOVA. 

El comitè d'empresa de l'Hospital va informar també als treballadors i treballadores presents a l'assemblea que "hem decidit contractar un gabinet d'assessors extern (especialista en temes sanitaris) per tal que ens ajudi a entendre els números que ens presenta la direcció de l'Hospital, perquè moltes vegades se'ns escapa la validesa dels balanços que ens presenten i recordem que si entre tots eren capaços da'conseguir un estalvi en la despesa global del centre hospitalari, podríem arribar a recuperar una part del cinc per cent de la rebaixa que ens han aplicat a les nòmines". 

Notícies relacionades
VIDA MUNICIPAL | Deute de l'Institut Català de la Salut
Sagessa no podrà pagar nòmines el setembre si el Servei Català de la Salut no compleix els seus compromisos econòmics

24/07/2012 | Per Joan Carrion | comentaris comenta

La situació econòmica en la que es troba immersa l'empresa pública Sagessa és tan greu hores d'ara que, si el Servei Català de la Salut no fa front a les aportacions econòmiques que ha d'assumir amb els diversos equipaments santitaris concertats catalans, les nòmines del mes de setembre dels seus treballadors no es faran efectives. En una reunió del Consell d'Administració de Sagessa celebrada ahir al vespre a l'Hospital de Sant Joan de Reus, es va explicar que les nòmines de juliol estan assegurades, que les d'agost -tot i que hi haurà dificultats comptables- molt possiblement es podran liquidar, però que no hi haurà recursos per pagar als treballadors a partir del mes de setembre.

VIDA MUNICIPAL | Preocupació dels treballadors de la sanitat
Pellicer diu al comitè d'empresa de l'Hospital de Sant Joan que la nòmina de setembre a Sagessa està assegurada

26/07/2012 | Per NW Revista de Reus | comentaris comenta

L'Alcalde de Reus personalment ha volgut explicar al comitè que el govern de Reus està treballant i mantenint contactes i reunions amb la Generalitat perquè aquesta faci les aportacions que li pertoquen, i ha explicat que actualment s'han donat les instruccions oportunes per adoptar unes mesures econòmiques que van en la direcció correcte i que tenen un clar caràcter preventiu. Els representants del govern presents a la reunió han traslladat als membres del comitè un missatge de tranquilitat, i els han comunicat que tot i la situació delicada actual, el govern té controlada la situació. L'alcalde de Reus, així com el director general del grup Sagessa i la presidenta del grup Salut han confirmat als representants dels treballadors el pagament de les nòmines del setembre. La nota emesa pel propi consistori no diu res però del pagament de nòmines a partir del citat mes.