La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

SOCIETAT | Al Parc de la Festa

El cavall guanya protagonisme en la Fira de Sant Jaume d'enguany

17/07/2012 | Per NW Revista de Reus

Un moment de la presentació que s'ha fet avui a l'Ajuntament de Reus.

Un moment de la presentació que s'ha fet avui a l'Ajuntament de Reus.

El Patronat Municipal de Turisme i Comerç de Reus organitza del 20 al 22 de juliol la Fira de Sant Jaume, amb l’objectiu de mantenir una de les tradicions més antigues de la ciutat. Va ser l’any 1343 quan el rei Pere III va atorgar a la ciutat de Reus la concessió per organitzar la fira. Amb l’objectiu de continuar sent atractiva pel públic, la fira ha anat orientat i adequant el contingut cap a una combinació de tradició, fira i festa. Els grans protagonistes de la fira són el món del cavall i la gastronomia.

Enguany, la Fira s’organitza novament al Parc de la Festa i se li ha donat un caire encara més festiu. Així, es potencia la vessant d’espectacles, tant a l’espai de les actuacions (amb la participació de diferents escoles de ball de la ciutat), com a l’espectacle eqüestre nocturn i amb l’organització, per primer cop, d’un espectacle que combina dansa i cavalls. D’entre les novetats d’engany també destaca la millora de l’ambientació de la fira, amb l’exposició de diversos carruatges tradicionals; i l'estructuració de la fira en 3 àrees: l’àrea d’activitats (zona de sopars, escenari d’actuacions i expositors gastronòmics), la zona del cavall i la zona infantil. Enguany la participació serà d’un total de 40 expositors.

 Les principals activitats de la Fira de Sant Jaume 2012 són les següents:

 Espai del cavall: 17a Fira del Cavall

Organitzada per l’Associació d’Amics del Cavall de les Comarques de Tarragona, la Fira del cavall està dividida en dos àmbits, el competitiu i l’espectacle. A nivell competitiu: concurs de salt d’obstacles, concurs de Doma Clàssica, jocs d’habilitat, entre altres... I, a nivell de l’’espectacle eqüestre nocturn, que compta amb quatre actuacions:

 Exhibició d’una «Cobra de 6 cavalls poltres sencers», a càrrec del Club Hípic El Catllar.

«Per a Carmen», espectacle a càrrec del Club Hípic Equus Tarraco i l’Escola de Dansa i Arts Escèniques Artis-Fraga.

«El fantasma de l’Òpera», espectacle a càrrec del Club Hípic Equus Tarraco.

«Natura Abstracta», espectacle a càrrec de Santi Serra de Sercam Shows, guanyador del programa televisiu «Tú si que vales» de Tele 5.

 Espai d’activitats

Zona d’espectacles

• Espectacle de Dansa, a càrrec de l’Escola de Dansa i Arts Escèniques Artis-Fraga (divendres i dissabte).

• Espectacle de Ball, a càrrec de Adrian i Damaris de l’Escola de Ball New York Reus i els alumnes de l’escola (dissabte).

Zona de sopar genuí de la Fira de Sant Jaume

Elaborat i servit pels propis ramaders i pagesos de la zona, el sopar ajuda a promocionar els productes locals de qualitat. Amb un tiquet de menú d’11 euros es podran degustar les especialitats d’amanida, corder, porc, conill i postres. Hi haurà dues modalitats per sopar a la fira: el menú complert o les degustacions individuals. Aquesta és una de les activitats de més èxit de la Fira de Sant Jaume, ja que permet als visitants degustar un menú de productes autòctons de primera qualitat.

El sopar està coordinat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat; I està preparat per: Embotits Bondrià d’Alforja Carnisseries Bonet i Fills. ADV Horta Protegida Camp de Tarragona. Formatges Colldejou. Codonyat natural Gladys. Celler del Masroig DO Montsant

Espai infantil

Principals activitats: Passeig amb Pony, Activitat de Granja i Atraccions de Fira.

Activitats esportives

· 16a Combinada de cursa d portadors de sacs d’avellanes, gran premi «Unió» 1a Cursa del XIX Trofeu «Xola»: Un dels actes més destacats i més genuïns de la Fira de Sant Jaume de Reus, on els participants es carreguen un sac d’avellanes de 58 quilos a l’esquena per completar un itinerari d’uns 900 metres aproximadament. La cursa es desenvoluparà el dissabte dia 21 a les 20’30 h en un circuit establert a prop de la Fira. La Cursa de Reus forma part del gran premi UNIÓ juntament amb la cursa de Firagost de Valls i la Fira de l’avellana de Riudoms

· 3a Cursa popular noctura de Sant Jaume: Cursa popular que organitza Organitza Tretze esports i la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Reus. Col·labora l’Ajuntament de Riudoms i Reus Esports i Lleure. La cursa està prevista pel divendres 20 de juliol, a les 21’30 h, i aquest any té un recorregut de 10.000 mts. La cursa tindrà la seva sortida i arribada a les Piscines Municipals.

Alicia Alegret, presidenta del Patronat Municipal de Turisme ha volgut agrair la feina realitzada en l'organització del certamen firal i la confiança dels expositors que han apostat per ser presents en la fira d'enguany.