La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Cobraments irregulars?

L'arquitecte Jorge Batesteza s'ha reunit avui amb Teresa Gomis per tractar les factures que va cobrar a INNOVA

17/07/2012 | Per Joan Carrion

L'arquitecte Jorge Batesteza minuts abans de reunir-se amb Gomis a l'Ajuntament de Reus. / NW Revista de Reus

L'arquitecte Jorge Batesteza minuts abans de reunir-se amb Gomis a l'Ajuntament de Reus. / NW Revista de Reus

L'Ajuntament de Reus, a través del seu Alcalde Carles Pellicer i de la consellera delegada d'INNOVA, Teresa Gomis, van anunciar dies enrere que traslladarien a la Fiscalia i al Tribunal de Comptes la informació sobre les factures cobrades al hòlding municipal per part de Carles Mantés -en concepte d'assessorament en temes sanitaris- i de l'arquitecte Jorge Batesteza, com arquitecte que va assessorar Sagessa en la definició i construcció del nou Hospital de Sant Joan. Entre ells dos, l'import pagat per aquestes societats anònimes municipals reusenques va ser d'1,1 milions d'euros. Un informe del secretari i de l'intereventor municipal van dictaminar que s'hi podrien deduir delictes econòmics i fins i tot penals en aquesta actuació.

Fonts municipals han explicat que les dues parts s'han emplaçat a una posterior trobada per tal d'analitzar la documentació que aquest migdia els ha mostrat l'arquitecte, "aleshores s'obrirà un procés d'estudi d'anàlisi dels material i un cop realitzat, s'avaluarà si es manté la decisió d'aportar les factures al Tribunal de Comptes o no". Batesteza ha arribat al consistori reusenc carregat de caixes i carpetes amb el que pretén acreditar i justificar els 387.000 euros cobrats entre els anys 2007 i 2010, tal com va explicar dies enrere el seu advocat Joan Bassas.

Pel que fa al citat informe redactat perls serveis jurídics municipals, aquests concretaven que segons aquests fets es podrien donar dos tipus de responsabilitats:

a) la responsabilitat comptable per part de Josep Prat -qui era director general d'INNOVA- ja que podria haver incorregut en la responsabilitat comptable prevista en els articles 38 i altres del Tribunal de Comptes, per uns fets relacionats amb una presumpta malversació de cabals públics.

b) Responsabilitat penal. Tant Josep Prat -quan era diretor general d'INNOVA- com l'arquitecte Jorge Batesteza podrien haver comès diversos delictes societaris i d'altres tipificats també contra l'administració pública.

Batesteza no ha volgut fer declaracions als mitjans presents en aquell moment a l'entrada de l'Ajuntament.

Galeria fotogràfica

Les carpetes aportades aquest matí a l'Ajuntament de Reus.

Notícies relacionades
VIDA MUNICIPAL | Les factures d'Innova
L'advocat de l'arquitecte Jorge Batesteza diu que "acreditarem i justificarem totes les factures cobrades a INNOVA"

22/06/2012 | Per Joan Carrion | comentaris comenta

Joan Bassas Mariné, del despatx jurídic Bassas Advocats, ha sortit al pas de les acusacions formulades dijous per l'alcalde Carles Pellicer i la regidora Teresa Gomis, contra el seu client Jorge Batesteza Penna per haver cobrar 387.000 euros d'INNOVA sense justificar. Bassa ha dit a la revista NW que "totes les quantitats facturades i cobrades pel senyor Batesteza corresponen a treballs que li va ser encarregats en el seu moment i estem en disposició de justificar-ho on faci falta".

VIDA MUNICIPAL | Presumptes factures irregulars
L'advocat de l'arquitecte Batesteza es reuneix amb l'Ajuntament per a justificar els treballs realitzats a Reus

13/07/2012 | Per Joan Carrion | comentaris comenta

Si fa dies l'Ajuntament de Reus presentava un informe del secretari i de l'interventor municipal qualificant de presumptament irregulars diverses factures pagades per INNOVA a Carles Manté i a l'arquitecte Jorge Batesteza, el consistori només ha portat a la Fiscalia del Tribunal de Compte fins ara els diners pagats a l'empresa de Manté ja que l'advocat del citat arquitecte ja s'ha reunit amb els nous responsables del hòlding d'empreses municipals per tal de presentar la documentació necessària que justificaria la feina feta a Reus.