La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Presumptes factures irregulars

L'advocat de l'arquitecte Batesteza es reuneix amb l'Ajuntament per a justificar els treballs realitzats a Reus

La setmana vinent hi haurà una segona trobada entre advocat i Ajuntament per acostar posicions.

13/07/2012 | Per Joan Carrion

Una imatge d'arxiu de l'arquitecte Jorge Batesteza Penna.

Una imatge d'arxiu de l'arquitecte Jorge Batesteza Penna.

Les factures presentades i pagades per INNOVA a l'arquitecte Jorge Batesteza entre els anys 2007 i 2010 per un import global de 387.000 euros no s'han portat al Tribunal de Compte per part del govern de l'Ajuntament de Reus, a l'espera que el seu advocat pugui acabar de justificar la feina realitzada durant el procés de definició i construcció del nou Hospital de Sant Joan de Reus. Unes factures que van ser qualificades com a presumptament irregulars segons un informe redactat pel secretari i per l'interventor municipals en el que es detallava que existia una manca d'informació que justifiqués la tasca feta i el contracte corresponent que la podria justificar i que Batesteza podria haver comès un delicte societari, un de falsedat i un altre contra l'administració pública.

El citat arquitecte hauria cobrat 387.000 euros en factures presentades entre els mesos de juny de l'any 2007 i el desembre de 2010. i referides als contractes signats entre l'arquitecte i INNOVA en dates 4 de juny de 2007, 15 de febrer de 2009 i 15 de juliol de l'any 2010. Factures presentades en tots tres casos "per assessorament tècnic en ordre a la realització de les inversions que té projectades el hòlding d'empreses municipals en infrastructures de caràcter sanitari, en concret el la construcció del nou Hospital de Sant Joan".

Un treballs que, segons va explicar l'alcalde Carles Peliicer no comptaven amb la justificació documental necessària. Per la seva part, la regidora Teresa Gomis va arribar a afirmar que "no tenim constància de la presència de Batesteza en aquests treballs". En aquest cas, i segons consta en l'informe municipal signat pel secretari i l'interventor, s'explica que "els tres contractes van ser signats per l'aleshores Director General d'INNOVA, Josep Prat i Domènech i que aquesta contractació hauria d'haver estat aprovada o atorgat o bé pel Consell d'Administració de la Societat o bé pel seu Conseller Delegat, actes que no consten en la informació lliurada". El citat informe, però va més enllà i especifica que "no consta cap document justificatiu dels serveis objecte del contracte, ni cap informe, memòria, treball o resum d'activitats fetes, ni programació de cap mena. L'unic document que consta -diuen secretari i interventor- com a antecedent són les factures".

Una versió ben diferent de la que ha aportat l'advocat de l'arquitecte Jorge Batesteza, Joan Bassas, qui va afirmar a aquesta revista que "objectivament podem demostrar totes les tasques realitzades setmana a setmana pel meu client i ho demostrarem com calgui". Joan Bassas va explicat que "tot està perfectament acreditat documentalment i correspon a feina encarregada i executada i ho provarem on convingui". En aquesta primera trobada celebrada entre les dues parts, l'advocat hauria justificat una part de les factures presentades per Batesteza, "però no totes encara", segons han afirmat fons municipals. Per als propers dies hi ha programada una nova trobada en la que el consistori haurà d'analitzar si amb la nova docuemntació que es pugui aportar, queda totalment justificat l'assessorament tècnic de l'arquitecte ubicat a Barcelona i que va ser gerent d'Infraestructures de l'Àrea de Patrimoni i Inversions del Servei Català de la Salut (ICS).

Pel que fa als més de 800 mil euros cobrats per Carles Manté per l'assessorament en temes sanitaris 'encarregats' per INNOVA durant les passades legislatures, cal dir que si que s'han lliurat al Tribunal de Comptes ja que fins el moment no s'han aportat altra documentació que, segons fonts municipals, hagi variat la consideració inicial recollida per l'informe tècnic del secretari i de l'interventor.

Notícies relacionades
VIDA MUNICIPAL | Les factures d'Innova
Les factures injustificades i presumptament falses d'INNOVA sumen ja 1,1 milions d'euros

20/06/2012 | Per Joan Carrion | comentaris comenta

Als 800 mil euros facturats per Carles Manté durant els anys 2007 i 2011 per un injustificat asessorament en temes sanitaris, el govern acaba d'anunciar que ha trobat també factures de l'arquitecte Jorge Batesteza Penna, per un import de prop de 387 mil euros, en concepte de direcció de les obres del nou Hospital de Sant Joan de Reus. La responsable del Grup Salut d'INNOVA, Teresa Gomis ha explicat que "aquestes persones cobraven diners sense cap mena de contraprestació. A l'arquitecte Batesteza no el vam conéixer mai".

VIDA MUNICIPAL | Les factures d'Innova
L'advocat de l'arquitecte Jorge Batesteza diu que "acreditarem i justificarem totes les factures cobrades a INNOVA"

22/06/2012 | Per Joan Carrion | comentaris comenta

Joan Bassas Mariné, del despatx jurídic Bassas Advocats, ha sortit al pas de les acusacions formulades dijous per l'alcalde Carles Pellicer i la regidora Teresa Gomis, contra el seu client Jorge Batesteza Penna per haver cobrar 387.000 euros d'INNOVA sense justificar. Bassa ha dit a la revista NW que "totes les quantitats facturades i cobrades pel senyor Batesteza corresponen a treballs que li va ser encarregats en el seu moment i estem en disposició de justificar-ho on faci falta".