La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Recursos públics 'desviats'

Pellicer diu que Redessa va utilitzar diners del Centre de Bioempreses "perquè estava ofegada pel projecte de la Fira"

12/07/2012 | Per Joan Carrion

L'informe de l'interventor municipal afirmava, el febrer passat, que Redessa havia de retornar 1,2 milions d'euros a l'Ajuntament.

L'informe de l'interventor municipal afirmava, el febrer passat, que Redessa havia de retornar 1,2 milions d'euros a l'Ajuntament.

La notícia sobre la utilització per part de Redessa de diners que havien de servir per finançar les obres de construcció del Centre de Bioempreses a la zona universitària de Bellisens ha estat qualificada aquesta matí per l'Alcalde Carles Pellicer com "la resposta a una situació de dificultats econòmiques de la citada empresa municipal Redessa, que es trobava ofegada per la despesa originada per nou edifici de Tecnoparc". Pellicer, que s'ha mostrat crític amb aquesta decisisó "realitzada per l'anterior govern", tot manifestant que "la meva capacitat de sorpresa en aquests temes ja està pràcticament esgotada. En aquest cas concret crec que el projecte de l'edofoco del Tecnoparc no s'havia d'haver fet mai, però ara que ja està acabat només puc dir que tenim la millor Fira del món".

Carles Pellicer ha afirmat que "vull deixar ben clar que un cop vam detectar aquesta situació al Centre de Bioempreses vam demanar un informe a l'interventor municipal per tal que ens analitzés la situació en les que podrien quedar les ajudes europees del Fons Feder i quina era la situació econòmica del projecte. Un cop elaborat vam realitzar una revisió de les obres d'aquest equipament, vam refer el projecte final a la baixa i es va adjudicar a una altra empresa que ara hi està treballant per acabar-lo". L'Alcalde de Reus ha dit que els diners que Redessa ha de retornar a l'Ajuntament -més de 1,2 milions d'euros- i que va destinar a pagar les obres de l'edifici de Tecnoparc, ja es recuperaran d'una manera o d'una altra, en part tot pagant les obres que ara s'executen i per altra banda, quan es vegi el cost final del Centre, ja es determinarà quina quantitat queda finalment dels diners aportats pel consistori a Redessa". 

Pellicer ha volgut treure qualsevol mena de dubte sobre el destí final de les ajudes europees que es puguin aconseguir per finançar aquestes obres "encara que si al final el projecte remodelat és inferior al projectat inicialment i el pressupost final és inferior, la subvenció que rebrem serà més baixa. Redessa va actuar d'aquesta manera crec com a conseqüència de que estava ofegada per la despesa que es va haver d'afrontar al construir l'edifici Tecnoparc. Una operació que havia de comptar amb els diners aportats pel cànon de Metrovacesa però, com ja se sap, aquests no han arribat".

Per la seva part, el regidor de la CUP -partit que mesos enrere ja havia criticat la situació que afectava la construcció del Centre de Bioempreses, ha emés aquest matí un comunicat en el que "volem emplaçar a l’alcalde de la ciutat a que sigui coherent amb la seva proclama de transparència total sobre aquest tema i expliqui públicament l’informe d’intervenció, així com la gestió d’aquestes subvencions, i faci referència a les informacions aparegudes avui i que reconegui, si en el seu moment va explicar tot el que descriu l’informe d’intervenció o en va explicar només una part de forma interessada".

Per altra banda, des de la CUP s'ha explicat que "farem arribar l’informe de l’interventor de l’Ajuntament a l’Oficina Anti Frau, per tal que continuïn examinant el nostre escrit -enviat el febrer passat- i avaluïn la necessitat d’iniciar un procés per avaluar si realment s’ha produït alguna irregularitat".