La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

CULTURA | Castells

"Vivim un moment dolç"

11/07/2012 | Per Francesc Domènech

Roger Ciurana, cap de colla dels Xiquets de Reus (Foto: Xavi Jurio)

Roger Ciurana, cap de colla dels Xiquets de Reus (Foto: Xavi Jurio)

En quin moment es troba la colla?

—Ens trobem en un moment dolç. I no només des del punt de vista estrictament casteller, sinó també social. Als assajos de pretemporada que hem fet ha vingut molta gent, de manera que hem pogut provar construccions ambicioses, i han sortit bé. Però és que, a més, tenim les obres del local a punt d’acabar-se. L’obrirem abans de la Festa Major i serà un punt d’inflexió important per a la colla. Som uns 200 castellers en actiu.

Quins objectius castellers hi ha fixats?

—Dia a dia els anirem marcant. Però tal com van els assajos, podem pensar que els castells de vuit hauran d’arribar enguany més aviat del que és habitual. Si l’any passat el primer quatre de vuit el vam fer a Barcelona a mig juny, enguany ens agradaria aprofitar l’actuació al Pallol, el 26 de maig, per fer el primer. A partir d’aquí, ja s’anirà veient, però som ambiciosos.

Estem en any de Concurs. Com ho afronta la colla?

—El Concurs de Tarragona és molt llaminer. Caldrà veure com funcionen els canvis que s’hi han introduït, amb les actuacions de dissabte i de diumenge.  És clar que hi volem fer un bon paper, però ja es veurà. Hem d’anar treballant de mica en mica i anar assegurant els objectius. De moment, hem de començar bé, però tenim bones sensacions.

 

Aquesta entrevista va ser publicada al número 4 de la Revista NW, al mes d'abril.

Els castells de vuit han estat més matiners que mai (vegeu informacions addicionals) i el nou local dels Xiquets de Reus és ja una realitat.

Notícies relacionades
CULTURA | Castells
Primer castell de vuit de la temporada dels Xiquets de Reus

27/05/2012 | Per NW Revista de Reus | comentaris comenta

La temporada dels Xiquets de Reus fa molt bona pinta. Tant, que la colla ha descarregat el castell de vuit més matiner de la seva història. El tres de vuit que van descarregar ahir dissabte al Pallol servia de marc pel primer tres de vuit de la temporada. Mai abans, ni quan els Xiquets van ser colla de nou, havien fet un castell de vuit tant aviat, prova de la bona marxa de l'entitat.

CULTURA | Castells
Els Xiquets de Reus ja han estrenat el seu local remodelat

11/06/2012 | Per NW Revista de Reus | comentaris comenta

La construcció simultània de 10 pilars de quatre davant de la façana del local dels Xiquets de Reus servia per inaugurar la remodelació de les instal··lacions de la colla, després de mesos d'obres que han permès una reforma a fons del local del carrer d'en Rosich.

CULTURA | Castells
Els Xiquets de Reus tanquen Sant Pere amb una nova clàssica de vuit

29/06/2012 | Per NW Revista de Reus | comentaris comenta

Els Xiquets de Reus han tornat a completar la clàssica de vuit, en una nova mostra del bon moment que viu la colla. Al final, els Xiquets han protestat contra l'Ajuntament pels canvis en l'ordre del seguici durant la sortida de Completes, i han fet el pilar de comiat d'esquena a l'Ajuntament i sense haver-lo pujat al balcó.