La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

POLíTICA | Tecnoparc

Cunillera i Bergadà no tornen els diners de Tecnoparc i l'Ajuntament els porta a la Fiscalia

14/02/2012 | Per Joan Carrion

Àngel Cunillera posant la primera pedra d'una promoció d'habitatges de l'empresa pública Gupsa. Darrera, l'exregidor Jordi Bergadà.

Àngel Cunillera posant la primera pedra d'una promoció d'habitatges de l'empresa pública Gupsa. Darrera, l'exregidor Jordi Bergadà.

'El Govern de Reus, seguint les recomanacions de la Secretaria General de l’Ajuntament, i des del principi del respecte institucional, remetrà al fiscal en cap de l’Audiència Provincial de Tarragona i a l’Oficina Antifrau els dos informes emesos per la Secretaria General, i instats pel Govern i el grup municipal Ara Reus, en relació a les factures emeses contra la societat Tecnoparc Reus SA. Amb l’entrega d’aquests dos informes es pretén que tant la Fiscalia com l’Oficina Antifrau els analitzin i els valorin i, si s’escau, prenguin les decisions que els corresponguin, sempre en garantia del bon funcionament del nostre l'Ajuntament'. Amb aquesta breu nota de premsa el consistori reusenc ha anunciat que finalment ha decidit portar el cobrament de factures a Tecnoparc d'Àngel Cunillera -com a President de Tecnoparc- i Jordi Bergadà -com a exregidor d'urbanisme de l'Ajuntament de Reus- a la Fiscalia i a l'Oficina Antifrau. Unes factures que segons els informes redactats per la Secretaria General de l'Ajuntament de Reus eren del tot irregulars i que recomanaven aquesta iniciativa de portar el cas als jutjats.

Un pas però que es realitza després que la Junta General de la citada empresa participada per l'Ajuntament de Reus i la Cambra de Comerç, entre altres membres, hagués ofert la possibilitat als dos demandats de retornar els 93.000 euros cobrats per Cunillera i els prop de 40.000 ingressats per Jordi Bergadà. Una devolució que no s'ha fet efectiva, després del requeriment notarial que se'ls hi va fer arribar dies enrere.

El primer els hauria cobrat com a retribucions per despeses de representació i, el segon, com a complement de nòmina al sou municipal, ja que aquest s'havia reduït al 80 per cent, tal com havia justificat ell directament, i tal com l'ha avalat Esquerra Republicana aquests dies en una nota de premsa.

Una fórmula absolutament irregular segons argumentaven els informes municipals. Recordem que aquest pas del govern format per CiU i el Partit Popular ha estat precedit per la decisió del grup municipal Ara Reus que va presentar una querella poques hores després de tenir a les mans l'informe sol.licitat al secretari municipal 'per la gravetat dels fets i per la necessitat de clarificar el més aviat possible tot aquest entramat', segons va explicar el seu portaveu, Jordi Cervera.