La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Fets de Completes

Una noia del seguici denuncia que va haver de ser atesa a urgències després de "rebre una puntada de peu per part de la policia"

04/07/2012 | Per Joan Carrion

Moment en que la comitiva d'autoritats es disposava a entrat a l'Ajuntament de Reus, al tornar de Completes.

Moment en que la comitiva d'autoritats es disposava a entrat a l'Ajuntament de Reus, al tornar de Completes.

L'actuació policial que es va produir el dijous passat a la nit, a la tornada de Completes, mentre la comitiva d'autoritats entrava a l'edifici consistorial, hauria provocat les ferides patides per una noia de 20 anys que era al Mercadal després d'haver actuat en un dels grups del seguici festiu de la ciutat de Reus. Una jove que va haver de ser atesa al servei d'urgències de l'Hospital de Sant Joan per "un dolor engonal esquerra després de rebre una patada enmig d'una concentració de gent per part del cordó policial", segons va manifestar la pacient a l'equip de metges que la va atendre.

Segons expliquen familiars de la noia que va denunciar aquests fets mentre era atesa, al tornar de Completes "ella estava a primera fila del cordó perquè havia acabat de ballar al seguici. Estava amb molta altra gent, amb amics seus. Al seu costat hi havia molta canalla i també una senyora va caure amb la criatura i la van ajudar a passar d'un costat a l'altre tal com es veu en un dels vídeos que s'ha pogut veure aquests dies i va ser quan van rebre empemptes d'aquesta manera i amb aquest resultat". Segons la versió aquest testimoni, "a la zona hi havia altres grups de joves, però al darrere, vora la cinta per veure la tronada i només van anar a protegir les noies quan van veure els que els queia damunt. Ells no van fer res a part de promoure el llaç negre i la girada d'esquena dels elements festius. Amb això vull dir que en aquest sector on es trobava aquesta noia no s'estava fent cap acció violenta, xiulaven com la resta de la plaça. Es pot veure perfectament al vídeo de Reus Directe al Youtube. Tenim testimonis, filmacions i fotos dels que ho van viure allí mateix, doncs, en vista de l'experiència, els pares que vam córrer cap allí, els vam demanar que reuníssim informació"

La cosa però, segons expliquen els familiars de la noia, no va acabar aquí perquè després van decidir anar a la Cmissaria dels Mossos d'Esquadra per posar la corresponent denúncia i -sempre segons la seva versió- no van rebre l'atenció que esperave. "Quan els familiars van anar a fer la denúncia a la comissaria dels mossos, es vam trobar que de bones maneres, se'ls volien esbandir: primer dient que com que volíen fer una queixa de la mala praxis, que anessin a fer-ho a la guàrdia urbana. En veure la cara que van posar els familiars i que no estaven convençuts, van cridar al sergent. Aquest va justificar la situació des del seu punt de vista, relativitzant-ho. Total, que després de parlar una estona -continua aquest testimoni-, van agafar les dades i còpia de l'informe mèdic i els van dir que ja els trucaria el comissari per a parlar. Encara esperen la trucada".

Aquest és doncs el relat dels famliars de la noia que va rebre aquesta "contusió de cama" segons recull l'informe mèdic lliurat pels metges del servei d'urgències de l'Hospital de Sant Joan de Reus. Uns fets que caldrà veure quina repercussió tenen després de les declaracions de l'Alcalde de Reus, Carles Pellicer, de dilluns passat defensant l'actuació policial i carregant contra el portaveu de la CUP, David Vidal, i de la resposta d'aquest d'ahir mateix en la que responsabiltzava "determinats agents policials" d'haver provocat aquesta situació i criticava Pellicer de no haver sapigut actuar en una situació com la que es va viure dijous passat a la nit a la Plaça del Mercadal.

Notícies relacionades
SOCIETAT | Festa Major
Empentes i enfrontaments entre "xiuladors" i policia en plena Festa Major

29/06/2012 | Per NW Revista de Reus | comentaris comenta

S'havia convocat una xiulada contra les retallades. Era de domini públic, i per això una dotació de Guàrdia Urbana i Mossos d'Esquadra van acompanyar les autoritats tant en l'anada com en la tornada de Completes. A la tornada es van produir enfrontaments verbals i alguna empenta entre els manifestants i els agents de l'ordre. La xiulada serà recordada com una de les més sonores de les que s'han produït en una Festa Major.