La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Enrenou polític

Ara Reus demana la dimissió de Teresa Gomis al capdavant del Grup Salut d'INNOVA

El comitè d'empresa de l'Hospital de Sant Joan de Reus s'ha tornat a manifestar moments abans de la reunió del Grup Salut i ha reclamat al govern municipal que "abans de fer noves retallades salarials busquin els diners que algú s'ha endut aquests anys de manera irregular".

28/06/2012 | Per Joan Carrion

Els dos regidors del grup municipal Ara Reus, Jordi Cervera i Cori Fargas, aquest matí al nou Hospital de Sant Joan.

Els dos regidors del grup municipal Ara Reus, Jordi Cervera i Cori Fargas, aquest matí al nou Hospital de Sant Joan.

A tres quarts de nou del matí d'avui i mentre els diversos membres del consell d'administració del Grup Salut d'INNOVA començaven a arribar a l'Hospital del Sant Joan per celebrar una nova reunió, prop d'un centenar de treballadors d'aquest equipament sanitari s'han tornar a manifestar a l'interior de l'edifici per denunciar la situació que afecta aquest organisme, "amb suposats casos d'irregularitats en la gestió dels darrers anys en els que sembla que algú s'ha emportat molts diners mentre que als treballadors ens han retallat sous. Això no té nom. El govern actual no ens pot dir que no hi poden fer res. Ja entenem que quan van passar aquest fets manaven altres partits però pot ser els que manen ara haurien de tornar els diners de les dietes i les asistències a les reunions a les que van anar perquè no van fer bé la seva feina de control", explicaven fonts del comitè d'empresa després d'haver parlar amb l'alcalde de Reus, Carles Pellicer que s'ha traslldat fins a l'Hospital a primera hora del matí.

Pellicer ha dit al comitè d'empresa, segons explica el seu responsable Jordi Roig, "que si us voleu manifestar (en relació a la protesta que hi ha prevista aquesta nit durant la celebració de les Completes dins el programa d'actes de la Festa Major de Sant Pere) el que heu de fer, és anar a la plaça del Castell, on hi ha la seu del Partit dels Socialistes de Catalunya, que són els responsables d'aquesta situació". Roig ha afirmat que aquest vespre hi haurà treballadors de la sanitat reusenca que mostraran el seu ennuig davant les autoritats municipals en la seva anada a l'Església Prioral de Sant Pere.

Mentre fóra hi havia aquest acte de protesta, en una de les sales de l'Hospital de Sant Joan s'ha celebrat una nova reunió del Grup Salut, dirigida per la responsable d'aquest organisme, la regidora Teresa Gomis. Al llarg de la trobada els partits a l'oposició han demanat de nou el tenir un major accés a la documentació de la societat municipal i del Grup Sagessa, "i encara més ara quan no parem de llegir notícies relatives a possible casos d'irregularitats que s'han produït durant els darrers anys i que haurien costat molts diners a la ciutat" ha manifestat la regidora d'Ara Reus, Misericòrdia Fargas. Aquest grup polític municipal ha demanat, un cop finalitzada la reunió, la dimissió de Teresa Gomis al capdavant de la presidència del Grup Salut "perquè se'ns nega una vegada i una altra l'accés a la informació que, després surt publicada en els mitjans de comunicació. I això suposa un greuge comparatiu per la resta de membres del Consell, per a la resta d'accionistes del Grup i també per als treballadors", ha manifestat Fargas. La regidora d'Ara Reus ha reclamat "un nou model de funcionament per solventar aquesta mancança i, si cal, ens posarem una bata blanca i uns esclots per contemplar d'a prop com estan les coses i el nivell de desànim i ennuig dels treballadors. Les coses no poden continuar d'aquesta manera i si la senyora Gomis ho accepta aquest canvi, doncs que deixi el càrrec d'una vegada".

Segons Fargas, Teresa Gomis ha rebutjar introduir qualsevol modificació en aquest sistema de consulta de la informació i ha dit als consellers que hauran d'esperar a la finalització de l'auditoria per poder tenir accés a la documentació que s'està recopilant.