La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

CULTURA | Estudis universitaris

Un total de tretze empreses de la Cambra donen suport al Grau d'Enginyeria de la Rovira i Virgili

Aquest matí s'ha signat un conveni de col·laboració entre la Cambra i la Universitat Rovira i Virgili per potenciar aquesta titulació universitària.

27/06/2012 | Per NW Revista de Reus

Una imatge dels participants en la presentació d'aquest matí a la Cambra de Comerç de Reus.

Una imatge dels participants en la presentació d'aquest matí a la Cambra de Comerç de Reus.

El president de la Cambra de Comerç de Reus, Isaac Sanromà, i el rector de la Universitat Rovira i Virgili, Francesc Xavier Grau, han signat aquest matí l'acord de col·laboració per potenciar els estudis de grau d’Enginyeria Alimentària. Un acte que ha comptat amb la presència dels representants d’algunes de les empreses de l’àmbit de la Cambra que ja han formalitzat el seu suport als estudis, i també els representants d’aquesta titulació, la professora responsable del Grau d'Enginyeria Alimentària, Montse Ferrando, i el director de l'Escola Tècnica Superior Química de la URV on s'imparteix, Josep Bonet.

El grau d’Enginyeria Agroalimentària és una nova titulació universitària que es va posar en marxa en el curs passat, i té com objectiu formar enginyers competitius per desenvolupar la professió en el sector de la indústria agroalimentària. És notori que un dels motors econòmics de la demarcació de la Cambra és la indústria agroalimentària en tot el seu abast, i per aquest motiu l'entitat té interès a proporcionar mecanismes per millorar la competitivitat d’aquest sector, cabdal per a l’economia del territori. Aquesta col·laboració amb la URV es veu, doncs, com una oportunitat excel·lent.

 El conveni té com a principals objectius:

 • consolidar l’experiència professional dels estudiants mitjançant un programa de pràctiques a aquestes empreses, que forma part del seu currículum acadèmic

• desenvolupar treballs fi de grau vinculats a estudis o treballs necessaris per a les empreses

• canalitzar la necessitat de personal qualificat de les empreses a través de l’oferta dels enginyers agroalimentaris de l’ETSEQ

• desenvolupar programes formatius en els àmbits agroalimentaris per millorar les capacitats dels tècnics que treballen a les empreses

• apropar la recerca el desenvolupament i la innovació (R+D+I) a les empreses, i fomentar la transferència tecnològica i de coneixement entre la Universitat i l’empresa

• Les tretze primeres empreses i entitats col·laboradores, que practiquen la innovació i que són internacionals, són:

Industrias Rodríguez-Virginias, Borges, Unió Corporació Alimentària,  La Morella Nuts, Concentrados Pallejà, Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, Benu Consulting, Dalmau de la Torre, Agrícola de Barberà, Padreny Vallet, El Col·legi d’Enginyers Tècnics Agrícoles, Novus Internacional i Andrés Pintaluba SA. La col·laboració resta oberta a les indústries del sector que vulguin vincular-se a la iniciativa.