La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

SOCIETAT | Al Passeig Prim

Del 13 al 15 de juliol la ciutat de Reus viurà la seva primera fira de la cervesa artesanal

26/06/2012 | Per NW Revista de Reus

Un moment de la presentació que s'ha fet aqust matí a la Càmara de Comerç de Reus.

Un moment de la presentació que s'ha fet aqust matí a la Càmara de Comerç de Reus.

La Cambra de Reus, l’Eix Comercial dels Passejos i el Grup QPÓ han decidit sumar esforços per promoure la primera edició de la REUS BEER FESTIVAL, la fira de la cervesa artesana, que es celebrarà al Passeig Prim –en el tram comprés entre Vapor Vell i camí de Riudoms- del 13 al 15 de juliol. La fira ve avalada per l’èxit obtingut per la BARCELONA BEER FESTIVAL que es va realitzar el passat mes de març al convent de Sant Agustí. Amb el mateix esperit neix la RBF, amb la voluntat de mostrar les bondats de la cervesa artesana al gran públic, així com les darreres novetats a la gent del sector. Una iniciativa que compta amb el suport de l’ACCA (l’Associació per la Cultura de la Cervesa Artesana) associació sense ànim de lucre amb seu a Barcelona i que també dóna suport a la REUS BEER FESTIVAL

La idea és promocionar el comerç de la zona, mitjançant un esdeveniment de gran impacte i actualitat: la cervesa artesanal, un producte amb un fort creixement aquests darrers anys a casa nostra, i amb un gran recorregut pel davant. Estem parlant d’una fira selecte, on la cervesa es presenta com un producte de qualitat gastronòmica i on el festival esdevé la millor plataforma per tastar-ne les últimes novetats o descobrir-ne estils desconeguts. Per tant en cap cas és un lloc per beure en quantitat. L’organització afavoreix el consum en moderació per poder apreciar els diversos tastos que pot efectuar el visitant.

L’eix principal del festival serà la zona de tast de cerveses. S’instal·laran una vintena de tiradors on els visitants podran degustar una gran varietat de cerveses artesanes (una cinquantena de diferents) tant del país com d’altres provinents d’arreu de l’estat espanyol i de bona part de l’estranger. S’ha fet una acurada selecció amb 20 marques diferents elaborades a Catalunya, Navarra, Aragó, Cantàbria, Anglaterra, Alemanya, Bèlgica, Escòcia, Irlanda i Escòcia. Per facilitar la identificació de les cerveses, hi haurà una barra exclusiva amb producte del país i una altra amb cerveses d’importació.

Pels estands gastronòmics es vendran els tiquets gastronòmics. Cada tiquet donarà dret a l’adquisició d’un plat i el seu cost unitari serà de 2,5 euros. La fira estarà oberta els dies 13, 14 i 15 de juliol amb un horari que anirà de les sis de la tarda a dos quarts de dotze de la nit.