La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Factures d'Innova

La CUP porta les factures de Manté a la Fiscalia i planteja la dimissió de Teresa Gomis per si 'hagués encobert la situació'

Les factures es pagaven a l'empresa de Manté mentre aquest era president de l'empresa mitxa Shirota Foods.

19/06/2012 | Per Joan Carrion

El regidor de la CUP, David Vidal, diu que el govern ha amagat informació sobre

El regidor de la CUP, David Vidal, diu que el govern ha amagat informació sobre

'Serveis d'Assessorament Estratègics', aquest és el concepte que Manté utiltzava per presentar les diverses factures al hòlding d'empreses municipals. En cinc anys, Manté va facturar i cobrar prop de 838 mil euros. Una situació que ha estat considerada com a presumptament irregular pel regidor de la CUP David Vidal que avui mateix la CUP ha presentat a la fiscal -que ja ha obert investigacions en relació als escrits presentats anteriorment sobre INNOVA i Josep Prat- un document sobre les possibles factures cobrades pel Carles Manté a INNOVA i diferent documentació que mostra la relació entre Manté i Prat. 

Vidal ha destacat que  Manté era el president de l’empresa SHIROTA FUNCTIONAL FOOD (que tenia com a socia a INNOVA, Tecnoparc, Hospital de Sant Joan, la URV i l'empresa Morella Nuts), la qual està sent també investigada pel Tribunal de Cuentas a instància de la CUP, a més d’ocupar diferents càrrecs de responsabilitat com el de director de Servei Català de la Salut, director del Consorci Hospitalari de Catalunya i haver estat tinent-alcalde de l’Ajuntament de Mataró en diferents èpoques. Vidal ha emanifestat que “si es demostra aquesta denúncia estem davant d’un escàndol d’importants consideracions i, més, tenint en compte la situació de crisi i retallades de drets i serveis que estem vivint en el tema sanitari”. El regidor de la CUP ha denunciat que “demanem un cop més a l’Ajuntament que rectifiqui en la seva actitud de no donar-nos la informació que demanem, ja que no entenem com alguns mitjans de comunicació hi poden tenir accés i a nosaltres se’ns està negant”. Segons Vidal "si la dinàmica continua així no descartem demanar la dimissió de Teresa Gomis com a responsable del Grup Salut d'INNOVA ja que entendríem que ens està amagant informació per encobrir presumptes delictes”. El portaveu de la CUP ha dit que "aquest silenci de Teresa Gomis -com a màxim responsable del grup Salut d'INNOVA- en aquest tema es pot deure a una posició de complicitat o d'ignorànica i jo, hores d'ara, prefereixo pensar més en la segona que en la primera".

Per altra banda, Vidal ha comentat que a la propera Junta de Portaveus presentarà una proposta de declaració “anti-corrupció”, basant-se en la que l’any 2010 va presentar la CORI i va ser aprovada per unanimitat per tots els partits de l’anterior legislatura. En aquesta s’especificava que l’Ajuntament es posicionaria com a acusació particular davant de possibles delictes que afectessin els diners del Consistori.