La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Metrovacesa

Metrovacesa no cedeix i diu a l'Ajuntament que l'empresa pot pagar 1,6 milions anuals

La trobada d'avui no ha servit per acostar posicions i les dues parts s'han donat dues setmanes de marge per tal de tornar a obrir el diàleg.

11/06/2012 | Per Joan Carrion

El conseller delegat de Metrovacesa, Eduardo Paraja, entrava avui a l'Ajuntament a dos quarts de cinc de la tarda.

El conseller delegat de Metrovacesa, Eduardo Paraja, entrava avui a l'Ajuntament a dos quarts de cinc de la tarda.

Metrovacesa i Ajuntament no han acostat posicions avui, durant la reunió que han mantingut, en la que hi ha participat el Conseller Delegat de l'Empresa, Eduardo Paraja i, per part de l'Ajuntament, diversos tècnics municipals, la tinent d'alcalde Teresa Gomis i, durant una estona, l'alcalde, Carles Pellicer.

Al llarg de la trobada, que s'ha iniciat passats dos quarts de cinc de la tarda i ha finalitzat al voltant d'un quart de set, Metrovacesa ha mostrar la seva voluntat de recuperar i reiniciar el projecte de centre comercial a l'antiga fira de Reus, sempre i quan l'Ajuntament de Reus accepti la seva proposta de rebaixar de manera significativa el cànon inicial de cinc milions d'euros que es va plantejar al nou govern durant la reunió celebrada el mes de febrer i mantenir la xifra d'1,6 milions d'euros. L'empresa continua manifestant que la conjuntura econòmica és molt adversa i que no pot fer front a la quantitat que recull el contracte signat amb l'anterior equip de govern, que parlava de cinc milions d'euros durant els primers cinc anys i 2,2 fins arribar als cinquanta de concessió. 

Un cop finalitada la reunió, Eduardo Paraja, junt amb dos dels seus col.laboradors arribats de Madrid aquest migdia, s'han desplaçat a peu pel centre de la ciutat fins la pròpia obra. Recordem que setmanes enrera el consistori va trametre una carta a l'empresa reclamant dues qüestions concretes amb dos terminis determinats: un de primer que va finalitzar divendres passat en el que el consistori demanava a Metrovacesa que es definís sobre si volia tirar endavant el projecte en les circumstàncies actuals, i un de segon, que acaba d'aquí un mes, reclamant el pagament del primer cànon anual establert al contracte.