La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Trobada important

Ajuntament de Reus i Metrovacesa es reuneixen avui per negociar el futur del centre comercial

L'alcalde es va mostrar optimista divendres sobre la possibilitat de trobar una sortida a la situació actual.

11/06/2012 | Per Joan Carrion

Les obres estan aturades des del mes de maig de l'any passat.

Les obres estan aturades des del mes de maig de l'any passat.

El del centre comercial que Merovacesa va projectar anys enrere a l'avinguda de sant Jordi de Reus podria conéixer el seu futur aquests dies de manera definitiva. Des de l'impàs establert a partir de la reunió que es va celebrara a l'Ajuntament el mes de febrer passat amb l'assistència del propi president de l'empresa Vitalino Nanfría i en la que les dues parts van mostrar la seva "sorpresa" per la situació creada: el consistori per la rebaixa de més d'un 75 per cent del cànon inicial establert al contracte que volia fer l'empresa, i la companyia pel fet que -segons argumenta des de fa setmanes- pel fet que la reducció del cànon ja "estava pactat amb el darrer govern tripartit i ratificat per l'actual, almenys durant els primers contactes mantiguts a partir de l'estiu de l'any passat". 

Després de setmanes de contactes entre les dues parts, han establert per avui una primera reunió en la que ha de començar a quedar clar el posicionament de Metrovacesa i el marge de maniobra que el consistori pot donar a l'empresa per aquests primers anys. Recordem que en el conracte s'establia un primer pagament de 5 milions d'euros durant els primers cinc anys -i posteriorment un cànon de 2,2 milions fins als 50 anys de concessió pactats en el moment d'adjudicació del projecte-. Una de les possibles sortides podria passar per un lleuger increment de la rebaixa plantejada per Metrovacesa el febrer passat, amb el compromís que acabaria assumint la quantitat que hauria de pagar un cop acabés la concessió.

L'alcalde Carles Pellicer es va mostrar divendres passat "optimista" pel futur del centre. De fet, durant les darreres setmanes, si bé Pellicer ha manifestat en alguna reunió de portaveus la seva "contrarietat" per "l'actitud de l'empresa", durant els darrers dies el contactes mantinguts podrien haver acostat posicions. Pellicer ha explicat des del primer dia de la seva presa de possessió com a alcalde de la ciutat que, un cop analitzat el contracte signat per l'anterior govern i Metrovacesa, el document no estableix mesures concretes per poder pressionar l'empresa si en algun moment donat es considera que incompleix les seves obligacions. A partir de les trobades que avui s'inicien, el consistori confia es poder desllorigar la situació "en el sentit que sigui", expliquen fonts del govern municipal. 

Notícies relacionades
ECONOMIA | Metrovacesa
L'Ajuntament dóna un 'ultimàtum' a Metrovacesa perquè digui què vol fer amb el centre comercial

31/05/2012 | Per NW Revista de Reus | comentaris comenta

L'Ajuntament de Reus ha donat el termini d'una setmana perquè l'empresa es manifesti sobre la viabilitat del proejcte de centre comercial, i dóna un mes de termini perquè faci efectiu el primer pagament. L'empresa diu que les negociacions continuen obertes.