La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

SOCIETAT | Casal de les dones

Una exposició als antics rentadors mostra la creació d'objectes a partir de la recuperació de residus

Per a confeccionar les diferents peces exposades s'han utilitzat materials de segona mà com són fusta, cartró, teixits, vidre, llaunes, ferro i goma.

06/06/2012 | Per NW Revista de Reus

Una de les peces de l'exposició que es podrà visitar als antics rentadors.

Una de les peces de l'exposició que es podrà visitar als antics rentadors.

La mostra és el resultat d’una activitat pedagògica desenvolupada en el marc del taller, i que té per objectiu evidenciar com, a través del reciclatge i manipulació d’objectes en desús, i mitjançant la creació es poden obtenir elements decoratius, de bijuteria, mobiliari, jocs infantils, llums i entre altres. El procés creatiu comença a partir d’una primera identificació de residus generats individual i col·lectivament en l’entorn urbà, i a partir d’aquí es planifica la seva recollida, valorització, classificació i emmagatzematge. Posteriorment es practica amb els diversos materials i després s’inicia el procés de creació que comporta el disseny, un pla de treball, la maqueta, el procés d’elaboració en sí mateix i una fitxa final de la peça resultant.

Per complementar el procés formatiu del grup d’alumnes, vuit persones majors de 25 anys en situació d’atur, s’han treballat també aspectes de difusió, màrqueting, comercialització i atenció al client, amb la finalitat de que quan acabi l’acció formativa tinguin una millor preparació per retornar al mercat laboral. El taller d’ocupació és una acció subvencionada pel Servei d’Ocupació de Catalunya, en el marc del projecte Treball als barris i cofinançada pel Fons Social Europeu. És només una del conjunt d’actuacions que Mas Carandell porta a terme al barri del Carme actualment, i que es desenvolupa en aquest cas a les instal·lacions del Centre Cívic. L’IMFE Mas Carandell implementa actuacions als barris des del 2006. Per primer cop ho va fer al barri del Carme, i des del 2009 també realitza intervencions als barris Sol i Vista i la Immaculada.