La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

POLíTICA | Carles Pellicer

Pellicer presenta els seus projectes de futur i demana disculpes per les "turbulències"

22/02/2012 | Per Francesc Domènech

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, va aprofitar ahir la conferència organitzada pel Col•legi de Periodistes, per desgranar alguns dels projectes que el seu govern pretén tirar endavant durant en els pròxims 10 anys, després de reconèixer que té la pretensió de “posar punt-i-final a unes setmanes de turbulències” que, segons ell, “han amoïnat molts ciutadans, que lamento profundament i pel que demano disculpes”.

Una lectura a fons de la conferència permet arribar a la conclusió que l’actual govern fa seus alguns eixos principals del projecte de ciutat bastit durant anys a l’Ajuntament i que el canvi sorgit de les eleccions municipals del maig passat es basa en una “nova manera de governar” basada en la transparència, l’eficàcia i l’austeritat. I la diferència es troba, també, en la concreció d’alguns dels projectes que han de bastir la ciutat del futur, alguns dels quals, va reconèixer, hauran de tenir un ritme d’execució molt lent per la situació de crisi econòmica que vivim. Per Pellicer, la peça clau del seu projecte és el fet que “l’Ajuntament ha de fer ciutat amb els ciutadans, no només per als ciutadans”.

L’ampliació del Parc del Roquís, el treballar per acollir una facultat de farmàcia de la URV, la transformació del Patronat de Turisme, la construcció d’una estació d’autobusos a prop de l’estació de tren, l’arribada imminent a l’Hospital de dos nous acceleradors lineals d’alta tecnologia, la creació de nous aparcaments alternatius, la reducció de l’ARE del passeig Nord en un 25 per cent o la revisió de la feina del Mas Carandell són alguns dels projectes que Pellicer va desgranar. Menció especial mereix el que va dir a Metrovacesa: La negociació es troba en un punt difícil, a partir de la petició de l’empresa, de rebaixar un 70% el cànon inclòs en el contacte signat pel govern municipal anterior, que preveia 5 milions d’euros de cànon. L’empresa vol que siguin 1,6 milions.

De la gran majoria d’aquests projectes, Pellicer no en concreta terminis, per la situació econòmica. A data d’avui, l’Ajuntament deu a proveïdors un total de 19,4 milions d’euros. L’alcalde preveu que el pressupost del 2012, pendent d’aprovació, serà entre un 5 i un 10 per cent inferior al de l’any anterior, tot i que la liquidació dels comptes municipals del 2011 ha permès rebaixar el dèficit previst de més de 13,5 milions d’euros en una quantitat d’entre “6 a 8 milions”, va explicar. I sobre el 2012, avís per a navegants: “hi haurà àmbits, com el de les entitats, en els que haurem de disminuir les aportacions”.

Pellicer va fer la conferència a la Cambra de Comerç, que va quedar petita i amb gairebé mig aforament reservat per representants institucionals, com el President de la Diputació, Josep Poblet, el Delegat del govern de la Generalitat, Joaquim Nin, o el Rector de la URV, Xavier Gran, a més de regidors de l’Ajuntament. L’alcalde va sortir satisfet de l’acte, que considerava “necessari per intentar reduir el soroll que hi ha”.

 

Accés al text íntegre de la conferència de l'alcalde