La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

OPINIó | Fora de càmera

Aparca on puguis!

04/06/2012 | Per Cori Sebastià | comentaris comenta

L’hospital de Sant Joan té un pàrquing subterrani gran, amb més de 600 places, però no és municipal. El govern anterior de Reus va optar perquè una empresa privada pagués la construcció de l’aparcament i en tingués la concessió. L’executiu va establir un pacte segons el qual l’Ajuntament no habilitaria aparcaments a l’exterior de l’hospital. Així, la concessionària podria complir les previsions d’ocupació.  El pàrquing de l’hospital té unes tarifes altes si les comparem amb les dels pàrquings municipals. Per exemple, aparcar-hi tot el dia costa 10 euros, enlloc dels 5 o 8 que val als pàrquings d’Amersam. Aquesta diferència de preus ha fet que es consideri car el pàrquing de l’hospital i, per això, molts ja ni es plantegen entrar-hi. Busquen aparcament a l’entorn. La missió, però, no és fàcil. Les places que hi ha als nous carrers ràpidament s’omplen, en part, amb els cotxes dels treballadors de l’hospital, que ara no tenen un preu especial per fer servir el pàrquing subterrani ni autobús gratuït. 

Qui va a l’hospital es troba amb la imatge de cotxes aparcats a totes bandes i omplint els descampats de l’entorn. I és en aquest punt quan entra en acció la grua que retira els vehicles. La grua ha estat, tradicionalment a Reus, un servei ?m’atreviria a dir­? temut pels reusencs. Té fama de no tenir miraments. Pocs deuen ser els qui no l’han patit. Si la grua et pren el cotxe per tenir-lo aparcat en un lloc prohibit, com, per exemple, una àrea de càrrega i descàrrega, no hi ha cap més remei que callar. Ara bé, quan el criteri per actuar no està tan clar, les coses canvien. Això és el que passa amb els cotxes aparcats a l’entorn de l’hospital. Més d’un ha vist com la grua li ha pres amb l’argument qüestionable d’estar mal aparcat o barrar el pas a altres vehicles. Això ha fet que s’hagi estès la idea que la grua, dit clarament, va a sac a l’hospital. Des de fa uns mesos el conductor de la grua és qui fotografia el vehicle que pot cometre una infracció, envia la imatge a la guàrdia urbana i és aquesta qui n’autoritza la retirada. Per tant, la grua pren els cotxes amb el vistiplau de la Policia Local.

L’aparcament a l’hospital és un problema i, per tant, requereix una solució urgent. El govern de Reus estudia crear places d’estacionament als carrers nous de l’entorn. Mentre aquesta mesura no arriba, però, cal actuar. Segur que no pot baixar el ritme d’actuació de la grua? No és possible arribar a un acord amb l’empresa que explota el pàrquing subterrani perquè abaixi preus? Una rebaixa de les tarifes permetria a l’empresa guanyar ocupació i als usuaris de l’hospital (un centre al qual no es va per caprici) aparcar el cotxe en condicions. I desenganyem-nos, aquesta opció també permetria millorar la imatge l’hospital i de Reus, que ara, amb cotxes aparcats de qualsevol manera per tot arreu, no és gens agraïda. 

 

(Article publicat al número 3 de la revista NW, al març del 2012)

Deixa el teu comentari

Nom

E-mail

Comentari