La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

SOCIETAT | Jutjats

Llibertat sense fiança per al jove reusenc detingut ahir acusat dels aldarulls durant la vaga del 29-M

30/05/2012 | Per NW Revista de Reus

Instant en que el jove reusenc ha sortit dels Jujtats de Reus.

Instant en que el jove reusenc ha sortit dels Jujtats de Reus.

La detenció es va portar a terme ahir a la tarda i segons van informar els Mossos d'Esquadra, el jove seria el presumpte responsable de diversos delictes com ara desordre públic, danys, coaccions greus i contra els drets fonamentals i llibertat públiques. També se li ha imputat un delicte de participació en grup criminal. El detingut presumptament, i sempre segons els Mossos d'Esquadra, va ser coautor en els danys provocats a l'edifici de Foment del Treball i a l’oficina de l’entitat bancària BBVA de Via Laietana durant la jornada de vaga general del 29-M. 

La detenció d'aquest jove reusenc militant independentista ha generat un moviment de suport que farà que aquesta tarda de dimecres a les 7 hi hagi una cocentració, a la plaça del Mercadal, convocada per diverses organitzacions independentistes. Ja ahir a la tarda, un grup de persones es mantenia concentrat davant la Comisaria dels Mossos d'Esquadra a Reus, esperant notícies del reusenc detingut. Aquest matí, s'han repetir, també, les concentracions davant els jutjats de Reus.

El jove, Víctor P. C. de 23 anys, està acusat d'un delicte de desordres públics, danys, coaccions greus, delicte contra els drets fonamentals i llibertats públiques i delicte de pertinença a grup criminal. Els Mossos fan aquesta última acusació tot considerant que les accions violentes del dia 29 de març van estar coordinades. Segons Interior, Víctor P.C. hauria participar en els incidents davant la seu de la patronal Foment del Treball i una oficina del BBVA, a Barcelona, el dia de la vaga general del 29M. Se l'acusa d'haver causat danys amb un martell i de llençar pedres.

El reusenc havia estat un dels que van aparèixer a la web en la que la Conselleria d'Interior demanava la col·laboració ciutadana per indentificar els protatonistes d'incidents. El jove va comparèixer públicament a la plaça de Catalunya, al costat d'altres acusats, reclamant la retirada d'aquesta pàgina web.