La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

SOCIETAT | Casals d'estiu i colònies

L'Ajuntament ofereix 7.000 places dins el programa d'actvitats per aquest estiu

Pel que fa als Casals d'estiu, el preu per nen i setmana serà de 42 euros. A més, s'introdueix un nou criteri per a ajudar a les famílies amb més d'un fill que vulguin apuntar-se als Casals d'estiu. El primer fill pagarà 42 euros, el segon 38 i el tercer i successius 35 euros.

23/05/2012 | Per NW Revista de Reus

Els regidors Joaquim Sorio, Dolors Sardà i Sebastià Doménech en la presentació feta aquest matí.

Els regidors Joaquim Sorio, Dolors Sardà i Sebastià Doménech en la presentació feta aquest matí.

Pel que fa als Casals d'Estiu, enguany, s’han adherit a les bases per organitzar els Casals d’Estiu un total de 7 entitats, de les quals són 4 entitats de lleure i 3 són AMPA, en col·laboració amb l’àrea d’Ensenyament i Política Lingüística. En total, s’ofereixen 4.100 places repartides entre el Casal AEG Ben Enllà (organitzat per AEG Ben Enllà a l’Escola Teresa Miquel), el Casal Fem-nos Amics (organitzat per Fem-nos Amics a l’escola Prat de la Riba), el Casal l’Albada (organitzat per l’Esplai Albada al local de l’entitat), el Casal AEG Misericòrdia a l’Escola Alberich i Casas), el Casal La Vitxeta (organitzat per l’AMPA Vitxeta a l’Escola La Vitxeta), el Casal Joan Rebull (organitzat per l’AMPA Joan Rebull a l’Escola Joan Rebull), i el Casal Pi del Burgar (organitzat per l’AMPA Pi del Burgar a l’Institut Escola Pi del Burgar).

Els casals de les entitats van dirigits a infants d’entre 3 i 12 anys i es realitzaran entre el 25 de juny i el 7 de setembre. Les 4.100 places estaran repartides durant els mesos d’estiu segons l’oferta de cada una de les entitats que organitza els casals. D’aquesta manera, al mes de juny l’oferta serà de 700 places, al juliol de 2.740 places, a l’agost de 700 places i al setembre de 360. Majoritàriament, els horaris d’activitats seran de les 08:00 h a les 15:00 h. Amb tot, també s’organitzen dos casals de categoria específica, com són el Casal Petit, organitzat per la regidoria de Família i Gent Gran al Mas Pintat per a infants d’1 a 3-4 anys; així com el Casal Adaptat organitzat per l’AMPA del CEEP Alba adreçat a infants escolaritzats en centres d’educació especial. Com a novetat, aquest any els germans de nens escolaritzats en centres d’educació especial es podran apuntar en aquest Casal amb els seus germans. També estan garantits els casals dels Plans Comunitaris dels barris de Sant Josep Obrer i Gaudí amb l’objectiu de donar continuïtat a l’estiu el treball de desenvolupament d’habilitats personals que es realitza amb els infants durant tot el curs.

Campaments i Colònies

Per als qui vulguin participar en colònies i campaments, la Guia conté les propostes dels esplais L’Albada i Fem-nos Amics per fer activitats de lleure fora de Reus durant els mesos de juliol i agost: l’Esplai Fem-nos Amics, a Vilanova de Sau (Osona) i a La Pobla de Lillet (Berguedà); i l’esplai L’Albada a Menorca, Les Vinyes (Berguedà), i Vallclara (Conca de Barberà).

 Activitats esportives

D’altra banda, la Guia d’Activitats d’Estiu 2012 també recull propostes esportives organitzades pels clubs i entitats esportives de la ciutat, així com per Reus Esport i Lleure, amb el suport de l’àrea d’Esports. L’oferta esportiva de l’estiu esta molt vinculada a un esport lúdic que permet gaudir d’una activitat física i recreativa. Per aquest any, l’oferta dels clubs esportius s’ha ampliat i diversificat en tipologia d’activitats, i també en la distribució d’aquestes durant les vacances escolars. A la Guia es poden trobar tot un seguit d’activitats esportives molt variades amb una oferta de més de 3.000 places. Entre les activitats que més destaquen hi ha les diferents estades esportives del CN Reus Ploms, així com del Tennis Monterols i el Reus Deportiu. Una de les novetats és l’activitat Clínic de Porters dirigida pel porter del Reus Deportiu, Àngel Blasco, i adreçada a porters de futbol.

Activitats per a joves

L’oferta d’activitats de joves durant els mesos de juliol, agost i setembre a Reus també es troba en aquesta Guia d’Activitats d’Estiu per tal de facilitar l’accés a la informació. En total, hi ha programades fins a 24 propostes, de les quals 17 són tallers (6 de municipals i 11 d’associacions), i 7 activitats (5 municipals i 2 d’associacions). L’oferta suposa més de 2.000 places per a adolescents i joves, de les quals prop de 1.500 correponen a activitats gratuïtes. A la programació d’enguany, destaquen les quatre nits d’oci alternatiu, del programa Altersuer, com són l’exhibició de bikers a l’Skatepark, les Nits de Misteri a la Palma, les 6h de Futbol i Bàsquet, i l’Electropiscina com a tancament de les activitats.