La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

SOCIETAT | Fet divers

Cremen set contenidors més en dos llocs diferents i a la mateix hora durant el cap de setmana

Fa dies es va informar de la detenció d'un jove de 23 anys com a presumpte culpable de la crema de contenidors

21/05/2012 | Per NW Revista de Reus

Quatre dels contenidors es van cremar de matinada al pàrquing de la Facultat de Ciènciès Econòmiques.

Quatre dels contenidors es van cremar de matinada al pàrquing de la Facultat de Ciènciès Econòmiques.

Si fa dies Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana informaven de la detenció d'un a un jove com a presumpte autor de la crema d'una trentena de contenidors a Reus  en els últims mesos, aquest cap de setmana s'han tornat a repetir aquesta mena d'incidents. Recordem que la capital del Baix Camp havia patit des de l'estiu passat repetits incendis de contenidors, principalment a la zona sud, entre el carrer de l'Escultor Rocamora i l'entorn de l'estació d'autobusos, i que sovint van afectar també edificis i vehicles aparcats. L'últim episodi, amb la crema de cinc contenidors, es va produir fa unes setmanes. A partir de la informació aportada per diversos testimonis, els Mossos van aconseguir identificar el presumpte autor, José A. P., de 23 anys i veí de Reus, a qui se l'acusa de la comissió de més d'una trentena de delictes de danys contra el patrimoni. El detingut va reconèixer en la seva declaració ser l'autor de diversos incendis de contenidors, i va afegir que el motiu que l'empenyia a fer-ho era canalitzar el seu malestar. Posteriorment es va informar que aquest jove podria no ser l'autor de la crema de tots els contenidors i que a més podria patir alguna mena de discapacitat psicològica. Els fets d'aquest cap de setmana podrien deixar clar que hi ha altres individus que han provocat aquests danys als contenidors de la ciutat.

Accidents de trànsit i un intent d'atracament

Per altra banda i segons informa la Guàrdia Urbana, aquest cap de setmana s’han produït tres accidents de trànsit, amb el resulat de quatre persones ferides lleus. El divendres 18 de maig, a les 16:04 h, al raval de Robuster, cruïlla amb el carrer de Misericòrdia, un turisme Peugeot 307, conduït per un veí de Reus de 19 anys, va atropellar una vianant, veïna de Reus de 13 anys, fora del pas de vianants. La vianant va ser atesa a l’Hospital Sant Joan de ferides lleus. Posteriorment va ser donada d’alta. El dissabte 19 de maig, a les 7:06 h, a l’avinguda de Salou, es va produir la sortida de la via amb bolcament i posterior xoc contra un arbre d’un turisme Ople Astra, conduït per un veí de Salou de 29 anys, i en el que hi viatjava d’acompanyat una veïna de Salou de 27 anys. Ambdós van resultar ferits lleus i, un cop atesos a l’Hospital Sant Joan van ser donats d’alta.

El diumenge 20 de maig, a les 3:30 h, a l’avinguda de Salou, es va produir l’encalç d’una motocicleta Daelim Roadwin, conduïda per un veí de Reus de 22 anys, contra un vehicle Piaggio S85E, conduït per un veí de Vila-seca de 41 anys. Va resultar ferit lleu el conductor de la motocicleta, el qual, un cop atês a l’Hospital Sant Joan va ser donat d’alta. D’altra banda, el dissabte 19 de maig a les 1:45 h, a l’avinguda del Països Catalans, a causa d’una conducció negligent, la Guàrdia Urbana va instruir diligències judicials contra un veí de Reus de 40 per presumptes delictes contra la seguretat del trànsit per conduir un turisme Renault Expert sota els efectes de l’alcohol (0’87 mg/l en aire espirat) i per conduir amb el permís de conduir retirat per ordre judicial.

El mateix dissabte 19 de maig, a les 4:29 h, a la plaça Josep M. Folch i Torres, es va produir la col·lisió d’un turisme Honda Cívic, conduit per un veí de Reus de 26 anys, contra un vehicle estacionat, un Citroen Jumpy. La Guàrdia Urbana va instruir diligències judicials contra el conductor per un presumpte delicte contra la seguretat del trànsit per la negativa a sotmetre’s a les proves d’alcoholèmia, amb resultat d’accident. El diumenge 20 de maig, a les 3:30 h, a la rotonda de l’avinguda de Salou amb el carrer de Flix, la Guàrdia Urbana va instruir diligències judicials contra un veí de Tarragona de 48 anys per un presumpte delicte contra la seguretat del trànsit per conduir un turisme Renault Scenic sota els efectes d’alcohol (0’98 mg/l en aire espirat) amb resultat d’accident. 

D'altra banda, el dissabte 19 de maig, a les 12:35 h, al raval de Sant Pere, la Guàrdia Urbana va detenir una veïna de Reus de 45 anys per un presumpte delicte d’amenaces amb arma blanca. La implicada hauria amenaçat al propietari d’un establiment comercial, per una possible petició de diners. La detinguta hauria desistit davant la presència de treballadors i testimonis. Diligències i detinguda es van posar a mans dels Cos dels Mossos d’Esquadra.

Per últim, ahir diumenge 20 de maig, a les 22:25 h, al carrer Bonaventura Carles Aribau, una dotació de la Guàrdia Urbana va detenir a dos menors d’edat, de 16 anys i veïns de Reus, i un major d’edat de 23 anys i veí de la Selva del Camp, per un presumpte delicte de robatori amb força a l’interior d’un vehicle, i per una falta de danys. Els implicats haurien estat enxampats portant diversos objectes presumptament sostrets prèviament d’un vehicle Volkswagen Kombi estacionat al mateix carrer. Els dos menors resten sota la custodia dels seus pare fins que s’hagin de presentar a la Fiscalia de Menors, mentre que el major d’edat, junt amb les diligències judicials, es va posar a mans del Cos dels Mossos d’Esquadra.

 

Notícies relacionades
SOCIETAT | Des de l'estiu de 2011 havia cremat més d'una trentena de contenidors que sovint afectava també a edificis i vehicles estacionats a la via pública
Els Mossos d'Esquadra troben el piròman que cremava contenidors a Reus

10/05/2012 | Per NW Revista de Reus | comentaris comenta

Arran d'una investigació iniciada fa uns mesos, agents de la Unitat d'Investigació de l'ABP de Reus-Baix Camp-Priorat, han pogut localitzar identificar el presumpte responsable de la crema de més de 30 contenidors que durant els últims mesos del 2011 els primers mesos de 2012 es venien produïnt a la ciutat de Reus. Durant aquest mesos els Mossos d'Esquadra varen rebre diversos requeriments i denúncies per la crema intencionada de contenidors de residus que es localitzaven principalment a la zona sud de la ciutat. La repetitivitat dels fets, que es produïen durant les nits i principalment a zona compresa entre els carrers Escultor Rocamora i l'entorn de l'estació d'autobusos va fer sospitar a la unitat d'investigació que podria tractar-se de la mateixa persona.