La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

BOTIGUES I EMPRESES | Agricultura ecològica

Fruita i verdura ecològica al Mercat

18/05/2012 | Per Cori Sebastià

El Maset, al Mercat Central (Foto: Xavi Jurio)

El Maset, al Mercat Central (Foto: Xavi Jurio)

L’agricultura ecològica es defineix com un mètode de producció que no fa servir substàncies químiques, com ara pesticides, fertilitzants de síntesi i additius. D’aquesta manera, s’obtenen productes naturals, saludables i amb totes les propietats nutritives, a la vegada que es minimitza l’impacte sobre el medi ambient. Doncs bé, des de fa un any al Mercat Central de Reus hi ha la parada El Maset. Tot, absolutament tot, el que s’hi ven són productes ecològics amb el segell que ho certifica. És l’única parada d’aquest estil que hi ha als mercats de la ciutat. S’hi poden comprar verdures i fruites, però també llegums, fruits secs i sucs, entre d’altres. És un pla impulsat per un grup de joves que han creat la cooperativa El Maset. La parada forma part d’un projecte més ampli. “Té tres àmbits: el cultiu, la comercialització i l’educació”, segons explica Xavi Cabré, pagès i membre de la societat. I és que, segons assenyala, més enllà de la producció i de la venda de productes ecològics, aquest projecte també preveu la reeducació alimentària. De fet, la cooperativa no funciona de manera aïllada. Forma part d’entitats que també tenen com a objectiu practicar i difondre l’agroecologia i que funcionen com a xarxa de suport. És el cas de l’Associació Gent del Camp i de La Xarxeta. La seva filosofia, també, és pactar els conreus i els preus directament amb el pagès. La parada del mercat té fins una vintena de varietats de verdures i entre cinc i vuit de fruites. El 98 % de l’horta que ven és de Riudoms i la resta de productes prové de Riudecanyes, Lleida, Vilallonga del Camp, Vilanova de Bellpuig i València, entre d’altres localitats.