La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

SOCIETAT | Mas Carandell

Dilluns s'obre la preinscripció de cursos adreçats a joves sense el Graduat en ESO

18/05/2012 | Per NW Revista de Reus

Una imatge de la façana de l'edifici de Mas Carandell, al Barri Gaudí.

Una imatge de la façana de l'edifici de Mas Carandell, al Barri Gaudí.

Mas Carandell compta actualment amb 6 grups de PQPI que disposen de 16 places cadascun. Les especialitats que es poden cursar són: «Auxiliar d’hoteleria: cuina i serveis de restaurant i bar»; «Auxiliar en fontaneria, calefacció i climatització»; «Auxiliar en imatge personal: perruqueria i estètica»; «Auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic»; «Auxiliar en operacions de muntatge d’instal·lacions electrotècniques en edificis« i «Auxiliar en treballs en fusta i instal·lació de mobles».

 L’estructura dels PQPI inclou: orientació personalitzada; aprenentatges instrumentals bàsics; desenvolupament de recursos personals i coneixement de l’entorn sociolaboral; formació professional específica i pràctica en una especialitat, incloses 200h de pràctiques en centres de treball; així com l’acompanyament i seguiment a la inserció laboral i educativa. Aquests itineraris formatius tenen per objectiu afavorir l’accés al món laboral i, segons les qualificacions i les competències assolides, també permeten obtenir un certificat acadèmic per accedir a Cicles Formatius de Grau Mitjà si se supera el conjunt de mòduls cursats. Altres possibilitats que ofereixen són obtenir un certificat de professionalitat, si només se superen els mòduls professionals de l’especialitat, o bé un certificat acadèmic on constin el mòduls i competències adquirides.

El proper setembre farà 20 anys que Mas Carandell va oferir per primera vegada Plans de Transició al Treball a Reus. Va ser el curs acadèmic 1992/93 i amb una dotació de 30 places. Des d’aleshores, i mitjançant un conveni entre l’Ajuntament i el departament d’Ensenyament que es renova cada any, aquest recurs ha estat sempre present a l’oferta formativa del centre arribant a triplicar el seu nombre de places.