La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Gerències municipals

El govern col·loca Xavier Sarrà a urbanisme i torna a confiar AMERSAM i els autobusos municipals a Josep M. Adserà

Els nomenaments no seran efectius fins que se celebri el Consell d'Administració d'Innova, a finals d'aquest mes de maig

17/05/2012 | Per Joan Carrion

Imatge de la inauguració d'una de les darreres actuacions d'Amersam al Mercat del Carrilet de Reus.

Imatge de la inauguració d'una de les darreres actuacions d'Amersam al Mercat del Carrilet de Reus.

Tant Adserà com Sarrà són dos tècnics que compten amb una llarga experiència en la gestió municipal i, en concret, de les empreses anònimes municipals. Com dèiem, el primer va ser gerent d'Amersam i Reus Transport des de la creació d'aquestes societats públiques fins l'entrada del nou govern de Convergència i Unió i el Partit Popular i Sarrà va ocupar la gerència de l'empresa pública de gestió urbanística, Gupsa. Durant aquests darrers dotze mesos, Adserà va deixar les seves funcions a Amersam i Reus Transport i actualment dirigeix i coordina el Centre d'Estudis de l'Aviació, el Cesda. Adserà doncs, tornarà a dirigir unes àrees municipals que coneix amb detall.

Per la seva part, Xavier Sarrà va assumir la gerència d'un dels grups d'empreses -les econòmiques- en que es va reorganitzar el hòlding INNOVA. Ara, la seva elecció com a responsable de l'Area de Serveis Territorials (urbanisme i arquitectura) s'ha realitzat per la voluntat del govern municipal de donar a aquest càrrec un perfil més econòmic per tal d'adequar-lo a la conjuntura actual. Si no hi ha canvis de darrera hora, aquesta reorganització es portaria a terme a finals de mes, en el decurs de la celebració del consell d'administració d'INNOVA.

Recordem que aquest grup d'empreses municipals ha experimentat canvis importants des de començaments d'any fins ara amb la dimissió del l'exdirector Josep Prat i amb la reducció de càrrecs directius després que tant CiU i el PP haguessin manifestat la seva voluntat d'aprimar aquesta estructura pública. Dir finalment que Prat va ser substituït per Joan Carles Ferrater, ampiiant així les seves funcions com a gerent del grup d'empreses municipals dedicades a la gestió del cicle integral de l'aigua.