La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

SOCIETAT | Actuació judicial

Comença l'enderroc dels edificis de l'antic 'Corral de la Pacheca' a Mas Pellicer i les obres duraran tres dies

Segons el consistori reusenc, ''actualment, totes les families afectades tenen resolta la seva situació d'allotjament''.

16/05/2012 | Per Joan Carrion

Germán López Cacho feia nou anys que 'malvivia' en aquest indret i critica que es digués que a la zona hi havia drogues i prostitució.

Germán López Cacho feia nou anys que 'malvivia' en aquest indret i critica que es digués que a la zona hi havia drogues i prostitució.

Un fort dispositiu policial format per la Guàrdia Urbana de Reus i els Mossos d''Esquadra han acordonat a quarts de nou la zona a l'espera de l'arribada de les diverses màquines excavadores de gran tonatge que han començat aquest enderroc amb la presència a la zona dels regidors Hipòlit Montseny i Marcos Massó. S'esperava també la presència de la primera tinent d'alcalde Alicia Alegret, però al final no s'ha desplaçat fins aquesta part de la ciutat, a la zona del Barri de Sant Josep Obrer. Les tasques ordenades pel jutge està previst que tinguin una durada de tres dies, una dada que encara no ha estat certificada pel consistori. Mentre les màquines començaven a treballar, els diversos veïns que fins ara havien viscut dins aquest edificis, es lamentaven de com havien anat les coses ja que no els havia permés trobar una alternativa pel que fa al seu allotjament, tot i que aquests dies o bé vivien a casa d'un amic al mateix barri o en casa de familiars. Germán López Cacho explicava que ''fa més de nou anys que visco en aquesta zona junt al meu germà. Fa mesos que espero que els ajuts que he demanat m'arribin però encara no tic cap notícia. Nosaltres no féiem cap mal aquí, no entenc perquè hana anat les coses tan ràpid''. López Cacho ha atès els mitjans de comunicació i ha volgut destacar que ''la vintena de persones que vivíem aquí no hem oposat cap mena de resistència aquest matí i ahir a la tarda vaig acabar de treure les quatre cosese que hi teni. El que vull denunciar és que s'ha dit que aquí hi havia droga i prostitució i això no és pas veritat''.

Un argument que ha utilitzat també la Carmen Garcia Amador i lse seva família: 'Aquí no hi havia prostitució. Nosaltres ens dediquem a la xatarra i a buscar i vendre cargols. No entenc que se'ns deixi al carrer d'aquesta manera. Ara mateix, a la csa on estem hi vivim 14 persones i aquí hi ha pisos buits. Jo vaig parlar amb l'alcalde a les eleccions i els vaig votar. Ell ens va prometre una vivenda i mira com hem acabat'. García ha insistiti en el fet que ''jo sóc filla del barri i els meus fills també. Ara tina una nena que acaben d'operar i no sé on podrem trobar un lloc per viure'. La seva germana, Elisa García Amador ha afirmat que 'jo tinc la sort de rebre un parell de prestacions però s'ha de trobar una solució per aquesta gent''. Uns i altres estaven avui a l'espera de poder parlar novament amb Serveis Socials per trobar una alternativa a la seva situació actual i poder accedir a una vivenda. ''Jo fa mesos que estic apuntada a una llista però encara no m'han dit res de res'', manifestava Elisa García.

Recordem que el passat 25 d’abril, la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra van realitzar un dispositiu conjunt als números 18, 18A, 20 i 22 del carrer de Mas Tallapedra, al costat del barri de Sant Josep Obrer, després que el seu propietari havia presentat una denúncia davant dels Mossos d’Esquadra per ocupació il·legal. El dispositiu va permetre identificar la vintena de persones que ocupen l’espai, format per construccions velles i en desús (galliners i masies). Els guàrdies i els mossos van intervenir acompanyats de l’arquitecte municipal i els tècnics de Medi Ambient i de Salut Pública de l’Ajuntament de Reus que han constatat l’estat ruïnós de les construccions i un deficient estat de salubritat.

Avui, al voltant de les nou, els cossos de seguretat de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra han realitzat un control preventiu de la zona per comprovar que no hi havia ningú a l’interior. Els agents han avisat la protectora d’animals per fer-se càrrec de dos animals que s’hi han localitzat. Finalment, l’empresa de subministrament elèctric ha tallat el corrent per poder procedir als treballs d’enderroc amb seguretat. Segons els consitori reusenc, Serveis Socials Municipals han activat des del primer moment els protocols pertinents per fer un acompanyament de les famílies que hi residien i poder oferir una atenció personalitzada a cada cas i ''totes les families afectades tenen resolta la seva situació d’allotjament''.

Galeria fotogràfica

Imatges de l'inici de les tasques d'enderrocament que han començat avui al voltant de les deu del matí.

Carmen García Amador diu que porta vint anys vivint al Barri.

La grua municipal ha enretirat una 'caravana' on hi vivia una família des de fa sis anys.

La Guàrdia Urbana ha supervisat les tasques d'enderroc junt amb els Mossos d'Esquedra / Foto: Aj. de Reus

Notícies relacionades
SOCIETAT | Dies enrere s'hi va realitzar una operació policial a càrrec de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d'Esquadra
Una ordre judicial ordena l'enderroc dels edificis del 'Corral de la Pacheca', ubicats al Barri de Sant Josep Obrer

08/05/2012 | Per NW Revista de Reus | comentaris comenta

La mort setmanes enrere d'una mare i un nadó a Tarragona com a conseqüència de l'ensorrament del sostre de l'habitació on dormien en un edifici en mal estat, hauria accelerat la decisió judicial i caldria sumar-la a la insalubritat de la zona, al mal estat de les edificacions i a les queixes dels veïns, uns arguments que haurien precipitat aquesta actuació judicial avançada aquest matí per la Cadena Ser. En aquesta part del Barri de Sant Josep Obrer, coneguda popularment com a 'Corral de la Pacheca' hi habiten actualment una vintena de famílies amb una rotació aproximada d'un centenar de persones. Segons les citades informacions, la setmana passada s'hi va realitzar una operació judicial a càrrec de la Guàrdia Urbana de Reus i dels Mossos d'Esquadra en la que hi van participar prop d'una seixantena d'efectius. Una actuació en la que s'haurien intervingut objectes robats i altres substàncies estupefaents.