La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Tercera edat

La Festa Gran comença amb polèmica per les acusacions dels socialistes que titllen de cínic el govern municipal

15/05/2012 | Per NW Revista de Reus

L'alcalde Carles Pellicer i la regidora Misericòrdia Bonfill, avui al Saló de Plens.

L'alcalde Carles Pellicer i la regidora Misericòrdia Bonfill, avui al Saló de Plens.

Aquest matí s'ha fet la inauguració de la «Festa Gran», a càrrec de l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, i la regidora de Família i Gent Gran, Misericòrdia Bonfill, al saló de Plens de l’Ajuntament com a primer acte del programa d'activitats programades per tal de retre ''un homenatge a les persones més grans de la ciutat de Reus'', impulsat pel govern municipal. En la citada celebració  s'ha reconegut a Asunción Tello Ibáñez, de 101 anys i Joan Mestre Ayet, de 98 anys.  Recordem que la regidoria de Família i Gent Gran i el Consell Municipal de la Gent Gran organitzen els dies 15, 16 i 17 de maig la festa de la gent gran que canvia a partir d'ara de model, i passa d'un dia de celebració a tres dies d'activitats. També canvia de nom i passa a denominar-se Festa Gran. El consistori preveu la participació d’un miler de persones. L’acte més multitudinari tindrà lloc el dijous dia 17 de maig al Pavelló Olímpic Municipal, on durant tot el dia es realitzaran exhibicions de gimnàstica, exhibició de sevillanes, balls de saló, country, havaneres i es ballaran Sardanes.

Els socialistes reusencs han manifestat que ''volem afegir-nos a la festa de la Gent Gran que durant tres dies celebrarà l’ajuntament de Reus tot i que consideren que aquesta celebració és un acte de cinisme per part de l’actual govern tenint en compte que la partida de Família i Gent Gran es redueix en un 7 % i que si bé s’assignen 2000 € més per aquesta festa es retallen més de 12.000 € en el Servei Municipal del Casals de la Gent Gran. “El més important que aquest govern ha fet en matèria de gent gran ha estat posar en marxa una residència que ha estat tancada durant un any i que van construir els governs socialistes”, ha recordat el portaveu del grup municipal, Andreu Martín, qui ha posat d’exemple la nova residència de gent gran “perquè exemplifica a la perfecció com la col·laboració i l’exigència entre els governs donen més fruits que el seguidisme que s’està fent des de Reus respecte a la Generalitat”.

 Martín ha denunciat que “els pressupostos municipals per aquest 2012 són una autèntica decepció per als avis i els dependents” i ha recordat que alguns representants reconeguts de la gent gran a la nostra ciutat van voler manifestar el passat dissabte la seva decepció i sentiment d’engany. “Va haver qui va recordar les promeses electorals als actuals dirigents”, va explicar Martín. “Què és per tant, el que ha de celebrar la gent gran de la nostra ciutat?”, s’ha preguntat el portaveu. Pel portaveu municipal, aquesta manera de fer cínica i populista quan els fets contradiuen els missatges “s’està convertint en un hàbit”. Martín va recordar el sopar solidari de l’església Sant Bernat Calbó, “en el que l’alcalde i regidors van assistir després de haver deixat a zero, aquell mateix dia, la partida pressupostària per a la solidaritat i la cooperació”. “Això demostra que aquest alcalde, que hauria de representar a tothom, cada vegada representa menys assistint a actes que són contraris a la seva pròpia política”, ha finalitzat Martín.