La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

SOCIETAT | Gastronomia i cultura

'Menja't el Mercat', una nova campanya de promoció dels mercats municipals

14/05/2012 | Per NW Revista de Reus

La regidora de Participació, Àngels Tello amb les presidentes del Mercat Central, Rosa Costa, i del Carrilet, Antonia Juan.

La regidora de Participació, Àngels Tello amb les presidentes del Mercat Central, Rosa Costa, i del Carrilet, Antonia Juan.

Al segle XXI els mercats esdevenen un lloc de trobada i d’experiència, on a banda de l’oferta de les parades, s’hi programen activitats culturals complementàries a la compra i s’hi habiliten espais per tastar els productes i menjar. I tot perquè els mercats es reforcin com un espai compartit, perquè l’acte d’anar a comprar es reforci cada cop més com un acte social. Aquesta és la filosofia de la programació dels Mercats de Reus per aquesta primavera: «Menja’t el Mercat» arriba al Carrilet i al Central amb actes adaptats als dos espais, amb la participació activa dels paradistes i amb el suport de l’equip de mercats del Grup Econòmic de l’Ajuntament de Reus i la implicació de la xarxa municipal de Centres Cívics, de la Regidoria de Participació i Ciutadania.

La programació s’enceta al Mercat del Carrilet el dissabte 19 de maig, amb una segona jornada el dissabte següent, 26 de maig. Per fer les activitats s’han adequat parades buides, de manera que l’acció passa al costat mateix dels establiments. Aquestes són les activitats: 

Dissabte 19 de maig.

A partir de les 10 h. Sessió oberta de Tai-chi. A la plaça Lluís Mas i Ossó. A càrrec de Mariela Reymundi i Esther Dauder, amb la participació dels alumnes del Centre Cívic Ponent i Llevant.

De les 11.00 a les 12.30 h. Cuina ecològica: Elaboració i degustació de pizzes saludables i saboroses. A càrrec de Carme Puigfel, de l’empresa Karme.

Dissabte 26 de maig

A partir de les 10 h. Sessió oberta de Digitopuntura. A l’interior del mercat. A càrrec de Fina Jiménez, professora al Centre Cívic del Mas Abelló.De les 11.00 a les 12.30 h. Cuina japonesa: Elaboració i degustació de Sushi innovació. A càrrec de Takayo Fukano, presidenta de l’Associació cultural Japonesa Wasabi i professora de cuina japonesa als centre cívics Llevant i Ponent.

Al Mercat Central, l’activitat es concentra en una única jornada, el divendres 1 de juny, dia en què l’horari s’allarga fins a les 22.30 h. És el «Menja’t el mercat», amb degustació de tapes a les diferents parades del Mercat. L'horari serà el següent:

De 18 h a 22.30 h. Degustació de tapes elaborades pels paradistes. En els punts d’informació del mercat es podran adquirir tiquets que es bescanviaran a les parades per tapes i beguda. El tiquet de 3 euros permetrà degustar 3 tapes (cada parada farà la seva pròpia tapa) i una beguda (als bars del mateix mercat o una degustació de vi, del Celler Cingles Blaus, DO Monsant). Per un tiquet d’un euro es podrà provar només una tapa. Totes les tapes es podran veure conjuntament a la parada on es farà el taller de cuina, decorada amb la col·laboració de la Llauneria Mata.

De 18:30 h a 19:30 h. Taller de cuina

De 19:30 h a 20:30 h. Sessió oberta de Balls de l’Índia a ritme de Bollywood. Al carrer de Sant Joan, a la façana principal del Mercat. A càrrec d’Emi García amb la participació del Centre Cívic Ponent.

De 20:30 h a 21:30 h. Master class oberta de zumba. A la façana principal del Mercat, al carrer de Sant Joan. A càrrec de Lorenzo, de l’Escola Recchia Danza i amb la participació dels alumnes del Centre Cívic del Carme i Llevant.

De 21:30 h a 22:30 h. Master class oberta de salsa. A la façana principal del Mercat, al carrer de Sant Joan. A càrrec de Lorenzo, de l’Escola Recchia Danza.

Una altra activitat iniciada sota el paraigües «Menja’t el Mercat» és el programa «Aprèn al mercat»: sessions formatives pràctiques per descobrir totes les possibilitats dels productes frescos que es poden adquirir als mercats amb alumnes de diversos cursos de cuina de la xarxa municipal de Centres Cívics. El 3 d’abril es va fer la primera sessió de la sèrie, amb alumnes del Centre Cívic Llevant i al Mercat Central, on els mateixos paradistes els van explicar la carn, l’aviram i el bacallà. De moment, ja se n’ha programat una segona, serà el dia 8 de juny al Mercat Central, en aquest cas, amb alumnes del Centre Cívic Ponent.