La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

SOCIETAT | PortAventura

Artur Mas ha inaugurat Shambhala, la muntanya russa més alta d'Europa i que ha costat 25 milions d'euros

12/05/2012 | Per NW Revista de Reus

Artur Mas i tota la comitiva oficial en el primer viatge que ha realitzat avui aquesta nova atracció.

Artur Mas i tota la comitiva oficial en el primer viatge que ha realitzat avui aquesta nova atracció.

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha inaugurat avui la muntanya russa Shambhala, la més alta d'Europa, una atracció que ha provat al costat de la seva dona, Helena Rakosnik. A l'acte oficial d'avui al migdia, també hi han participat el president de PortAventura, Antoni Massanell; el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell; el secretari del Govern, Germà Gordó; el delegat de la Generalitat en el Camp de Tarragona, Quim Nin; el subdelegat del Govern, Jordi Sierra; i els alcaldes de Salou, Pere Granados; i Vila-seca, Josep Poblet, entre d'altres autoritats. Inspirada a Bhutan, la muntanya russa està acompanyada per una àrea de 14.000 metres quadrats que recrea aquest regne de l'Himàlaia reproduint la seva arquitectura i cultura.

Shambhala és una atracció que pertany al grup de muntanyes russes anomenades 'hypercoaster', que es caracteritzen per tenir un gran tamany i una gran alçada, així com un llarg recorregut. Shambhala té més de 1,650 metres de llargada i en la seva construcció, s'han emprat més de 1.600 tones d'acer i més de 4.000 metres cúbics de formigó. Aquesta atracció compta amb 5 elevacions diferents al llarg del seu recorregut i el més baix té una equivalència a un edifici d'aproximadament set pisos d'alçada. En casdascun d'ells, el visitant experimentarà una sensació que s'anomena air time, és a dir que es perd el contacte amb el seient. En la construcció de la nova munyanya russa, hi ha participat l'empresa suïssa Bolliger & Mabillard, que també va prendre part el l'edificació del Dragon Khan.

Durant l'acte d'inauuguració, Mas ha recordat que fa 17 anys, quan es va inaugurar PortAventura, ningú creia en el projecte, i ara s'ha consolidat com "una història d'èxit" que demostra que "les apostes ben fetes que es fan a Catalunya ajuden a l'economia. Altres projectes semblants en altres llocs han fracassat -ha manifestat Mas-, i PortAventura és l'únic que sobreviu", en referència a casos com ara Terra Mítica que han fracassat extrepitosament.

 

 

Galeria fotogràfica