La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Sous públics

La CUP fa una campanya per 'desvetllar' els sous de Carles Pellicer (121.674 euros) i Alicia Alegret (133.601)

11/05/2012 | Per NW Revista de Reus | comentaris comenta

Vidal, amb el cartell de la campanya enganxat a la paret.

Vidal, amb el cartell de la campanya enganxat a la paret.

A partir de diferents documents oficials i públics, la CUP ha calculat les diferents remuneracions que perceben o percebien els principals càrrecs electes de l'Ajuntament i dINNOVA. En el cas de l'Ajuntament, la CUP ha fet públic que la senyora Alicia Alegret (PP) cobra més que l'alcalde de la ciutat Carles Pellicer (CiU). Tot detallant el que perceben per part del Parlament de Catalunya, l'Ajuntament de Reus i INNOVA. No obstant, el propi regidor de la CUP ha destacat que ''la xifra és aproximada i orientativa ja que no hem pogut accedir a les remuneracions que perceben per part de consistoris que presideixen o en formen part''. Segons la CUP, Alegret ingressaria un total de 133.601 euros i Pellicer 121.674. Una xifra en brut que sumaria les quantitats cobrades des del Parlament de Catalunya, l'Ajuntament de Reus en concepre de dietes i una part procedent d'INNOVA.

Vidal ha denunciat que “al començament de la legislatura Pellicer i Alegret van dir que renunciaven a cobrar el sou per part de l’Ajuntament, però amb el cartell demostrem que si ho han fet és perquè els beneficiava més cobrar el sou de parlamentaris i no com a mesura d’austeritat”. Per altra banda, també destaca el fet que 14 regidors amb cartera (CiU i PP) cobren totes elles juntes menys que 7 dels principals càrrecs directius de les diferents empreses municipals agrupades a INNOVA. En el darrer Ple la CUP va presentar una moció, que l’alcalde ha traslladat al proper Ple, en el qual demanen que els càrrecs directius d’INNOVA no cobrin més que els principals càrrecs electes i administratius de l’Ajuntament.

 La CUP ha volgut destacar els sous que percebien els ex-directius d’INNOVA, Josep Prat i Lluís Nualart, els quals cobraven el doble que el propi alcalde de la ciutat. Així com també, han denunciat que “després d’un any de formar part dels consells d’administració de les empreses municipals, encara desconeixem el nombre total de càrrecs directius d’aquestes empreses ni la seva remuneració”. A més, Vidal ha afegit que “si INNOVA no vol facilitar-nos la informació que tenim dret a tenir, haurem d’esperar que els jutjats facin la seva feina”. En relació al contingut d’aquest cartell, Vidal ha denunciat que “mentre la mitjana dels sous dels catalans i catalanes és de 21300 euros l’any –i aquesta va a la baixa a causa de la crisi- i que la meitat dels assalariats no arriben a ser mileuristes les persones que haurien de donar exemple d’austeritat cobren un sous desorbitats”.

 Pel que fa a la gestió dels diners públics que fa la pròpia CUP, Vidal ha recordat que el seu sou i el de l’assessor està fixat en aproximadament 1200 €, i que la resta de diners que perceben van destinats al Fons Social Germinem que van presentar a finals d’abril. Pel que fa a aquesta iniciativa, des de la CUP també han informat que han obert un seguit de trobades amb diferents agents de la ciutat –i del propi govern de l’Ajuntament- per tal de donar a conèixer-la.

 

Galeria fotogràfica

El cartell que ha editat la CUP pee aquesta campanya.

Deixa el teu comentari

Nom

E-mail

Comentari