La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

SOCIETAT | Des de l'estiu de 2011 havia cremat més d'una trentena de contenidors que sovint afectava també a edificis i vehicles estacionats a la via pública

Els Mossos d'Esquadra troben el piròman que cremava contenidors a Reus

El detingut, José A.P. de 23 anys i veí de Reus, ha dit que ho feia per 'canalitzar el seu malestar personal'

10/05/2012 | Per NW Revista de Reus

Una imatge dels efectes d'una crema de contenidors en la façana d'un edifici. / Canal Reus TV

Una imatge dels efectes d'una crema de contenidors en la façana d'un edifici. / Canal Reus TV

De resultes de la investigació, i a partir de la informació aportada per diversos testimonis, els Mossos d’Esquadra van poder identificar el presumpte autor al qual se li imputa la comissió de més d’una trentena de delictes de danys contra el patrimoni. En alguns casos l’incendi inicial del contenidor va comportar la crema d’altres contenidors així com de vehicles estacionats a la via pública i també danys a les façanes dels edificis, la qual cosa va crear un increment de l’alarma social i una sensació d’inseguretat entre els veïns on es localitzaven els fets. El presumpte autor ha resultat ser José A.P. de 23 anys i veí de, el qual va reconèixer en la seva declaració ser l’autor de diversos incendis de contenidors, i que el motiu que l’empenyia a fer-ho era canalitzar el seu malestar, moment en el qual sortia al carrer i incendiava contenidors. Els fets varen començar a produïr-se a la ciutat de Reus a partir de l’estiu del 2011 i van tenir el darrer episodi fa unes setmanes amb la crema de cinc contenidors que van afectar també alguns vehicles. L’imputat haurà de respondre dels fets que se li imputen quan sigui cridat a declarar a dependències judicials.

Arran d'aquests fets, el propi Ajuntament de Reus es va plantejar la possibilitat d'instal.lar càmeres de vigilància en determinats indrets per tal de trobar una solució a aquesta situació ja que els perjudicis econòmics provocats pel que val cada contenidor com pels danys que s'oacasionen a altres elememts de mobiliari urbà eren molt quantioses.