La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | El PSC lamenta que 'els governs de dretes de la Generalitat i l'Ajuntament de Reus retallin els serveis a les famílies'

El preu de les Escoles Bressol Municipals s'apuja un 34 % de cara al curs escolar 2012-2013

08/05/2012 | Per NW Revista de Reus

La regidora d'Ensenyament, Dolors Sardà.

La regidora d'Ensenyament, Dolors Sardà.

Segons ha explicat la regidora d'Ensenyament, Dolors Sardà, 'El govern és conscient que aquesta proposta suposa un gran esforç per a les famílies i l’Ajuntament de Reus, però sobretot per als ciutadans. Per aquest motiu es té previst convocar una línia de subvencions en funció dels criteris econòmics i de situacions familiars específiques, com ara les famílies monoparentals, les famílies nombroses, les famílies amb un membre amb discapacitat de més d'un 33%, les famílies que tinguin dos o més fills escolaritzats simultàniament a la mateixa escola bressol o a l’aula Ralet, ralet. A més, per tal de poder accedir a aquests ajuts caldrà que els pares acreditin dos anys d'empadronament a la ciutat.

Aquest curs les famílies que porten els seus fills 5 hores a l’escola bressol paguen 146,5 euros, i l’any vinent passaran a pagar 196,50; les que ho fan 6 hores al dia, enguany abonen 176 euros, i el curs vinent abonaran 236 euros; finalment les famílies que porten els fills durant 8 hores al dia aquest curs, paguen 234,50 euros, i el curs 2012-13 pagaran 314,50 euros. Aquests increments sempre van lligats al supòsit que la Generalitat no assumeixi part de les despeses, fet que comportaria que les famílies passarien a costejar el 46,6% dels costos de l’horari escolar, mentre que el 53,4% restant aniria a càrrec de l’àrea d’Ensenyament i Política Lingüística de l’Ajuntament de Reus.

Pel que fa al servei d’acollida per al curs 2012-13, que va des de les 07:45 h a les 09:00 h, les famílies hauran d’assumir un 70% del servei, el que representa un increment del 25% del preu respecte el curs actual. Segons aquestes xifres les famílies abonaran l’any vinent un total de 46,90 euros per aquest servei, és a dir, 9,40 euros més que aquest any. Finalment, el preu de l’àpat augmenta 1,50 euros respecte l’any passat, i té un cost mensual de 83,50 euros. Aquest concepte, com cada anys, és assumit el 100% per les famílies. A la pràctica, doncs, i tenint en compte tots els conceptes anteriors, l’Ajuntament de Reus i les famílies assumiran al 50% respectivament dels costos totals que generen les escoles bressol municipal.

Per la seva part, el grup municipal del Partit dels Socialistes 's’ha mostrat molt preocupat aquest matí en comprovar la confirmació de les seves sospites pel que fa referència a les escoles bressol municipals de la ciutat'. Els socialistes han assegurat que 'aquest govern no té com a una prioritat els serveis a les persones i aquest augment exagerat de preus és la mostra”, ha dit el portaveu Andreu Martín qui ha criticat que tot i que 'l’Ajuntament de Reus va ser l’últim en aprovar els pressupostos municipals de Catalunya i tot i que aquesta decisió de la Generalitat era més que previsible, la partida en educació ja està totalment desfasada'. En aquest sentit, el grup municipal ha exigit a l'equip de govern que rectifiqui el pressupost d’aquest any per afegir la quantitat que sigui necessària per tal de no generar aquest augment dels preus públics. Martín ha recordat la proposta del PSC de fer servir els recursos de les empreses municipals per augmentar els ingressos del pressupost.

Martín ha recordat que sempre hi han hagut ajuts per a l’escolarització de l’etapa 0-3 anys en les escoles bressol municipals i que ha estat aquest govern qui precisament aquest darrer curs les va eliminar. “Aquestes subvencions i els preus rebaixats que proposàvem a les escoles bressol municipals volien ampliar l’accés a totes les famílies de Reus de disposar d’una plaça de llar d’infants”, ha dit Martín qui ha recordat que aquest augment de preus farà que moltes famílies no s’ho puguin permetre. 'El problema és que els governs de dretes no donen importància a aquesta etapa educativa i veuen en les llars d’infants espais on aparcar els nens'.