La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

SOCIETAT | Dies enrere s'hi va realitzar una operació policial a càrrec de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d'Esquadra

Una ordre judicial ordena l'enderroc dels edificis del 'Corral de la Pacheca', ubicats al Barri de Sant Josep Obrer

Els informes redactats pels tècnics municipals i les actes aixecades per la policia s'han traslladat al Jutjat d'Instrucció n. 3, que ha dictat una ordre d'enderroc prèvia notificació als ocupants que han de demostrar davant del jutjat algun títol que legitimi la seva ocupació. En cas que no sigui així, el propietari haurà d?enderrocar les construccions quan determini el jutjat.

08/05/2012 | Per NW Revista de Reus

L'enderrroc es portarà a terme el proper dimecres dia 16 de maig, una actuació preventiva que ja ha sigut comunicada a les famílies que viuen a la zona en unes condicions de salubritat molt deficients. Segons ha explicat la Cadena Ser, les famílies s'haurien avingut a aquesta decisió judicial i, una part de les quals, haurà de ser ubicada en algun altre espai a partir de les gestions que pugui realitzar l'Ârea de Serveis Socials de l'Ajuntament de Reus. Aquesta part del Barri de Sant Josep Obrer constitueix -pràcticament- el darrer reducte d'una zona de la ciutat de Reus que s'ha dignificat als llarg dels darrers anys. Aquest indret conegut com a 'Corral de la Pacheca' està format per diverses edificiacions abandonades i en molt mal estat que s'han mantingut ocupades per famílies de manera itinerant. La mort d'una mare i d'un nadó dies enrere per l'ensorrament d'un sostre en un edifici a la ciutat de Tarragona, hauria precipitat aquesta ordre judicial per tal d'evitar mals majors.  

Pel que fa a la versió oficial dels fets, la Guàrdia Urbana ha explicat que el passat 25 d’abril, la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra van realitzar un dispositiu conjunt als números 18, 18A, 20 i 22 del carrer de Mas Tallapedra, al costat del barri de Sant Josep Obrer, després que el seu propietari havia presentat una denúncia davant dels Mossos d’Esquadra per ocupació il·legal. El dispositiu va permetre identificar la vintena de persones que ocupen l’espai, format per construccions velles i en desús (galliners i masies). Els guàrdies i els mossos van intervenir acompanyats de l’arquitecte municipal i els tècnics de Medi Ambient i de Salut Pública de l’Ajuntament de Reus que han constatat l’estat ruïnós de les construccions i un deficient estat de salubritat.

Els informes redactats pels tècnics municipals i les actes aixecades per la policia s’han traslladat al Jutjat d’Instrucció n. 3, que ha dictat una ordre d’enderroc prèvia notificació als ocupants que han de demostrar davant del jutjat algun títol que legitimi la seva ocupació. En cas que no sigui així, el propietari haurà d’enderrocar les construccions quan determini el jutjat. Els Serveis Socials de l’Ajuntament de Reus estan en contacte amb les persones que ocupaven aquests espais per fer l’acompanyament necessari. 

Galeria fotogràfica

Els edificis estan situats entre el Barri de Sant Josep Obrer i l'autovia de Reus a Tarragona.